V Središču ob Dravi že tisoč beguncev? Zapis je neresničen.

Zapis je demantiral tudi župan Občine Središče ob Dravi, Jurij Borko

Prlekija-on.net, nedelja, 11. oktober 2015 ob 10:17
Prebežniki v Gornji Radgoni

Prebežniki v Gornji Radgoni

V soboto, se je na Facebooku in pozneje tudi na spletni strani Publishwall pojavil zapis, da naj bi v Središču ob Dravi bilo že tisoč beguncev, ki prihajajo iz Hrvaške. Tudi nam so bralci posredovali zapis, a o tem nismo imeli nobenih informacij, zato smo tudi predvidevali, da gre za neresnico.

Zapis je na FB zapisala oseba z imenom Božo Žabjek, pozneje pa je bil objavljen še na Publishwall. Zapis se je glasil: "Grozljiva novica, ki je še ni nikjer v naših medijih. Središče ob Dravi je trenutno okupiralo že kakšnih 1000 beguncev, ki se valijo iz Hrvaške. Šotori so že postavljeni, Cerar pa se hvali, da bo Slovenija sprejela letos kakšni 20 beguncev!!! Fotografije še čakam. Karneval se nadaljuje v najhujši obliki!!!!! Slika ni današnja ampak izpred treh tednov na Rigoncih!!" Pri objavi je bila priložena fotografija dogajanja na Rigoncih izpred tednov.

Ker se zadeve po socialnih omrežjih hitro širijo in povzročajo nepotreben preplah, je zapis demantiral tudi župan Občine Središče ob Dravi, Jurij Borko, ki je na FB profilu zapisal: "Ta novica je neresnična in škodi korektnemu obveščanju občanov in širše javnosti..."


Več v Črna kronika

Policija

Ormoški policisti 60-letnici zasegli naboje

četrtek, 25. april 2024 ob 11:41
Ukradli so les

Obravnavali tatvino lesa iz gozda

četrtek, 25. april 2024 ob 07:34