V Središče ob Dravi pripotoval še en vlak s 1.200 prebežniki

Iz Središča ob Dravi je bilo prepeljanih 356 tujcev v nastanitveni center v Šentilj, 328 pa v Gornjo Radgono

Prlekija-on.net, nedelja, 18. oktober 2015 ob 09:17
Vlak s prebežniki v Središču ob Dravi

Vlak s prebežniki v Središču ob Dravi

Iz sobote na nedeljo ponoči, je bilo iz Mejnega prehoda Središče ob Dravi v sprejemni center v Dolgo vas pripeljanih 356 tujcev, za katere je bil izveden postopek evidentiranja tujcev. Po končanem postopku bodo tujci prepeljani v nastanitveni center v Šentilj.

Prav tako je bilo iz omenjenga mejnega prehoda v sprejemni center v Gornjo Radgono pripeljanih 328 tujcev. Po končanem postopku evidentiranja so tujci v Gornji Radgoni tudi nastanjeni.

O begunski krizi
vse na enem mestu:
Begunska kriza
Že v soboto zvečer je na železniški mejni prehod Središče ob Dravi iz Republike Hrvaške pripotoval vlak s 1.200 prebežniki, v nedeljo okoli 10. ure pa je pripotoval še en vlak s 1.200 prebežniki. Tam bodo registrirali 400 oseb, ostalih 800 oseb bodo z 18 avtobusi prepeljali v sprejemne centre Gruškovje, Dolga vas ter nastanitveni center Gornja Radgona, in sicer 300 oseb v Dolgo vas (6 avtobusov), 150 oseb na Gruškovje (3 avtobusi), 350 oseb v Gornjo Radgono (7 avtobusov).

Po registraciji jih bodo prepeljali v nastanitveni center v Šentilju.

V sprejemnem centru v Petišovcih poteka evidentiranje 300 tujcev, ki so bili z 6 avtobusi prepeljani iz Republike Hrvaške.

Tujci zapustili Gornjo Radgono
Okrog 10. ure je 328 tujcev, kolikor jih je bilo trenutno v nastanitvenem centru na sejmišču v Gornji Radgoni zapustilo center in odšlo proti nekdanjemu mejnemu prehodu. Avstrijski varnostni organi so tujce obravnavali. Most čez reko Muro je bil zaprt približno 3 ure.

Vsi tujci, ki so zapustili nastanitveni center na sejmišču v Gornji Radgoni so bili sprejeti v Republiko Avstrijo. Most čez reko Muro je ponovno odprt.

Okrog 13. ure je bilo v sprejemni center v Gornjo Radgono iz mejnega prehoda Središče ob Dravi prepeljanih 350 tujcev (7 avtobusov), za katere bo izveden postopek evidentiranja. Po končanem postopku bodo tujci v Gornji Radgoni tudi nastanjeni.

Vseh 300 tujcev, ki so bili danes dopoldan evidentirani v sprejemnem centru v Petišovcih bo prepeljanih v nastanitveni center v Šentilj.

V Šentilju se nahaja povprečno okoli 1.000 oseb
Prav tako je med 8. in 10. uro na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje vstopilo šest avtobusov s 300 migranti. Policija bo v sprejemnih centrih opravila registracijske postopke in po tem migrante nastanila v nastanitveni center v Šentilju in Gornjo Radgono. Stanje v nastanitvenem centru v Šentilju se spreminja, se pa tam nahaja povprečno okoli 1.000 oseb, ki se tam zadržujejo krajši čas.

Do sedaj so vsi postopki potekali brez zapletov, na podlagi medsebojnega obveščanja policij in sodelovanja z vsemi institucijami.

Spodaj so fotografije in video s prizorišča v Središču ob Dravi v soboto zvečer.


Več v Črna kronika