Vlak v Središče ob Dravi pripeljal 1.500 prebežnikov

Od tega jih je bilo 300 odpeljano v sprejemni center Središče ob Dravi, 500 v sprejemni center Gruškovje, okoli 700 pa v več sprejemnih centrov na območju Policijske uprave Murska Sobota.

Prlekija-on.net, torek, 20. oktober 2015 ob 21:46
Sprejemni center v Središču ob Dravi

Sprejemni center v Središču ob Dravi

V torek, okoli 19.20 je na železniško postajo v Središče ob Dravi pripeljal vlak s 1.496 prebežniki (podatek hrvaških varnostnih organov). Vlak je iz Čakovca bil namenjen že ob 17. uri, a je od tam odpeljal nekoliko kasneje. Hrvaški varnostni organi so tokrat slovenske kolege obvestili o prihodu. Iz postaje so prebežnike nato z avtobusi prepeljali v sprejemne centre.

Od tega jih je bilo 300 odpeljano v sprejemni center Središče ob Dravi, 500 v sprejemni center Gruškovje, okoli 700 pa v več sprejemnih centrov na območju Policijske uprave Murska Sobota.

O begunski krizi
vse na enem mestu:
Begunska kriza
Na prizorišču v Središču ob Dravi, je predstavnik za odnose z javnostmi na PU Maribor, Miran Šadl podal izjavo, kjer je povedal, da je na območju PU Maribor trenutno vse pod nadzorom in da prebežniki načeloma niso nevarni in ne povzročajo težav. Video izjava Šadla je spodaj. Spodaj je tudi video iz torkovega dogajanja na železniški postaji in v sprejemnem centru v Središču ob Dravi.

Preberite tudi:
V Središče ob Dravi z vlakom prispelo 1.200 prebežnikov
Iz Središča ob Dravi z vlakom in avtobusi vozijo prebežnike, nekaj so jih pospremili peš
Na vlaku, ki je pripeljal iz Dobove, je bilo 1.324 tujcev. Ti bodo nastanjeni v nastanitveni center Šentilj. V popoldanskem času je vseh 3.000 tujcev, ki so bili v nastanitvenem centru Šentilj, zapustilo center. V več skupinah so odšli v Avstrijo. Že prej je 644 tujcev v Avstrijo odšlo iz Gornje Radgone.

Ponovno nenapovedani prihodi prebežnikov
Malo pred 22. uro pa so policiste domačini obvestili, da je v bližini naselja Paradiž državno mejonedovoljeno prestopilo okoli 1.000 ljudi, domnevno prebežnikov, ki so jih tja pripeljali s približno 20 avtobusi, med katerimi so bili tudi dvonadstropni. O prihodu skupine prebežnikov jih hrvaški varnostni organi niso obvestili. Policisti izvajajo postopke za izsleditev in prijetje teh ljudi, da jih organizirano prepeljejo v ustrezne centre v Sloveniji.

V večernih urah je iz Dobovca v nastanitveni center Šentilj, z avtobusi bilo dodatno pripeljanih 150 ljudi.

Sicer pa je iz Hrvaške v Slovenijo v torek prišlo od osem do devet tisoč prebežnikov, nekaj tisoč pa jih je odšlo naprej v Avstrijo.


Več v Črna kronika