Na poti v Središče ob Dravi vlak s 1.500 prebežniki

Prebežnike bodo v Središču ob Dravi sprejeli v našo državo

Prlekija-on.net, torek, 20. oktober 2015 ob 16:26
Vlak v Središču ob Dravi

Vlak v Središču ob Dravi

Hrvaški varnostni organi so policijo obvestili, da bo okoli 17. ure iz Čakovca proti Središču ob Dravi odpeljal vlak z okoli 1.500 prebežniki, ki jih bodo tam sprejeli v našo državo. Reportažo iz kraja dogajanja in več aktualnega o tem najdete tukaj.

Sicer pa na območju PU Maribor danes od hrvaških varnostnih organov še niso sprejeli nobenih tujcev, prav tako niso beležili nedovoljenih prehodov. Z avtobusi so vse tujce, ki so bili nastanjeni v sprejemnih centrih Središče ob Dravi oz. Gruškovje, prepeljali v nastanitveni center Šentilj. Tako sta oba sprejemna centra trenutno prazna, v sprejemnem centru Šentilj pa je nastanjenih več kot 3.000 oseb. Tja so bili namreč pripeljani tudi tujci iz območja PU Celje.

Preberite tudi:
V Središče ob Dravi z vlakom prispelo 1.200 prebežnikov
Iz Središča ob Dravi z vlakom in avtobusi vozijo prebežnike, nekaj so jih pospremili peš
Avstrijski varnostni organi so na bivšem starem mejnem prehodu Šentilj danes sprejeli skupaj 500 ljudi (100+200+200). Ob tem, ko so sprejemali zadnjo skupino, je množica tujcev potisnila policiste ob ogrado, zato je bil uporabljen plinski razpršilec. Pri tem ni bil nihče telesno poškodovan. Stanje v nastanitvenem centru Šentilj je sedaj mirno.

V pomoč policiji je na meji prisotna tudi vojska.

V Gornji Radgoni v Avstrijo vstopilo 644 tujcev
Vsi tujci (644), ki so v torek zapustili nastanitveni center v Gornji Radgoni so bili okrog 13.30 ure sprejeti v Republiko Avstrijo. Na mostu čez reko Muro bo odstranjena signalizacija in promet v obe smeri bo potekal tekoče.

Sprejemna centra v Petišovcih in Dolgi vasi sta trenutno brez tujcev.


Več v Črna kronika