Na območju Pomurja trenutno preko 1.700 prebežnikov

Na sejmišču v Gornji Radgoni jih je tisoč, ostali so na bivšem parkirnem prostoru Integrala v Lendavi

Prlekija-on.net, sreda, 21. oktober 2015 ob 07:05
V Petišovce je bilo iz Središča ob Dravi pripeljanih 281 prebežnikov

V Petišovce je bilo iz Središča ob Dravi pripeljanih 281 prebežnikov

Tekom včerajšnjega večera in danes ponoči je bilo iz Obrežja v nastanitveni center v Gornjo Radgono pripeljan in nastanjen 1001 prebežnik. V sprejemni center v Petišovce je bilo iz Središča ob Dravi pripeljanih 281 prebežnikov in v Dolgo vas 219 prebežnikov. Po končanih postopkih evidentiranja so bili prepeljani v nastanitveni center na bivšem parkirnem prostoru Integrala v Lendavi.

Trenutno je v postopku evidentiranja v sprejemnih centrih v Petišovcih okrog 100 prebežnikov in v Dolgi vasi okrog 100 prebežnikov. Po končanih postopkih bodo prebežniki prepeljani v nastanitveni center Integrala v Lendavi.

Na območju PU Murska Sobota je tako trenutno okrog 1.700 prebežnikov, v Sloveniji pa preko 11.000.

Okrog 9. ure je prva skupina prebežnikov (okrog 500) začela zapuščati nastanitveni center v Gornji Radgoni. Odšli so proti nekdanjemu mejnemu prehodu. Avstrijski varnostni organi prebežnike sprejemajo.

Okrog 13. ure je nastanitveni center zapustila še druga skupina nastanjih tujcev (okrog 500). Odšli so proti
nekdanjemu mejnemu prehodu, avstrijski varnostni organi pa jih sprejemajo. Promet čez reko Muro je urejen s semaforji in poteka izmenično enosmerno.

Vsi so bili okrog 14.15 ure sprejeti v Republiko Avstrijo. Na mostu čez reko Muro bo odstranjena signalizacija in promet v obe smeri bo potekal tekoče.

V nastanitvenem centru v Lendavi je trenutno 700 prebežnikov. Sprejemna centra v Petišovcih in Dolgi vasi pa sta trenutno prazna.

V Središču ob Dravi zjutraj še 363 prebežnikov
Ob 6.00 se je v sprejemnem centru Središče ob Dravi nahajlo 363 prebežnikov, v sprejemnem centru Gruškovje pa 439 prebežnikov. V nastanitvenem centru Šentilj se je takat nahajalo 1.868 oseb, vendar ob 7.25 pričakujejo prihod vlaka iz Dobove z dodatnimi 895 prebežniki. Takrat bo v nastanitvenem centru Šentilj nastanjenih 2.763 oseb.

V nastanitveni center Šentilj z avtobusi prevažajo tudi osebe, ki so ponoči nedovoljeno vstopile v Republiko Slovenijo v Paradižu.

Ponoči so avstrijski varnostni organi na nekdanjem starem mejnem prehodu Šentilj sprejeli 180 prebežnikov.

Vojska bo pomagala, a zakon ne bo uveljavljen prej kot v tednu dni
Poslanci DZ-ja so pozno ponoči podprli zakon, ki Slovenski vojski razširja pooblastila. Vojaki bodo lahko opozarjali in usmerjali ljudi, jim začasno omejili gibanje in sodelovali pri obvladovanju skupin in množic. Čas pooblastil bo omejen, in sicer za obdobje, kot je to nujno, in ne dlje kot tri mesece z možnostjo podaljšanja. Dopolnitev zakona ne bo uveljavljena prej kot v tednu dni.


Več v Črna kronika

Policija

Pogrešano mladoletnico našli

četrtek, 25. april 2024 ob 13:39
Policija

Ormoški policisti 60-letnici zasegli naboje

četrtek, 25. april 2024 ob 11:41