Martinovanje se vrača na Glavni trg z Mambo Kingsi, ocenjevanjem Prleškega špricarja in kuhanjem tačovice

Od 16. ure naprej bo potekalo tekmovanje v kuhanju tačovice, ocenjeval se bo Prleški špricar, za večerno zabavo pod šotorom pa bo poskrbela skupina Mambo Kings

Prlekija-on.net, četrtek, 22. oktober 2015 ob 18:25
Mambo Kings

Mambo Kings

V preteklih dveh letih je prleška prestolnica največji praznik vinogradništva in vinarstva »Martinovanje v Lotmerki« doživela ob ljutomerski vinski kleti, kjer se je večerne zabave in bogatega spremljevalnega programa (ocenjevanje Prleškega špricarja, kuhanje tačovice, krsta mošta…) udeležilo več tisoč obiskovalcev (2013 in 2014). Po dveh letih pa se prireditev ponovno seli na osrednji trg v Ljutomeru.

V preteklih letih je Občina Ljutomer objavljala razpis in dodelila sredstva iz občinskega proračuna za organizacijo martinovanja v prleški prestolnici. Letos temu ne bo tako, bosta pa v Ljutomeru dve prireditvi, s katerima se bo obhajalo praznik sv. Martina.

V soboto, 7. novembra, bo na Glavnem trgu v Ljutomeru v sodelovanju z Društvom za promocijo Prlekije organiziral Šic bar cafe iz Ljutomera. Prireditev, ki se bo tako organizirala brez sodelovanja Občine Ljutomer, se bo pričela ob 16. uri s tekmovanjem v kuhanju tačovice (juha s svinjskimi nogicami), ocenjeval se bo Prleški špricar, zvečer pa bo za zabavo skrbela skupina Mambo Kings. Vstop bo prost.

V sredo, 11. novembra, pa bo martinovanje v Ljutomeru pripravila še Občina Ljutomer.


Več v Družabno