Maraton treh src ob jubileju čestital ljubljanskim kolegom

V Radencih bo Maraton treh src potekal 21. maja 2016, po dolgih letih trasa ponovno tudi preko Avstrije

Prlekija-on.net, četrtek, 29. oktober 2015 ob 12:28
Marko Pintarič in Andrej Razdrih, foto: Boštjan Gams

Marko Pintarič in Andrej Razdrih, foto: Boštjan Gams

Ob dvajseti obletnici Ljubljanskega maratona je organizatorjem čestital tudi Maraton treh src, ki je pod okriljem Radenske najstarejši maraton ne le pri nas, temveč v vsej JV Evropi, saj je letos potekal že 35. leto zapored.

"Sami vemo, koliko truda, znoja in neprespanih noči terja organizacija takšnega dogodka, zato kolegom iz Ljubljane ob okroglem jubileju iskreno čestitamo. Učili so se pri nas, a nas izjemno veseli, da so učenci prehiteli učitelja," se je ob predaji kristalnega pokala predsedniku organizacijskega odbora Volkswagen 20. Ljubljanskega maratona Andreju Razdrihu pošalil Marko Pintarič, generalni sekretar organizacijskega odbora Maratona treh src in dodal, da si v Radencih želijo, da razlika med maratonoma za vedno ostane 15 let, saj bi to pomenilo, da se oba maratona uspešno razvijata.

Maraton treh src, katerega glavni pokrovitelj je Radenska, bo prihodnje leto potekal 21. maja, obeta pa se pomembna novost oziroma, natančneje, obujanje nekdanje tradicije. Trasa Maratona treh src bo po dolgih letih ponovno potekala tudi preko Avstrije. "Novim generacijam tekačev, ki te trase še niso doživeli, smo želeli ponuditi nekaj novega, neko spremembo, ter hkrati ponovno postati edini maraton v Evropi, ki poteka skozi dve državi," je dejal Marko Pintarič. Avstrijski kolegi so pobudo Radenčanov z navdušenjem sprejeli in sodelovanje z obmejno občino Bad Radkersburg je gladko steklo, zato Maraton treh src vabi vse tekačice, tekače in njihove navijače, da s pripravami kar začnejo, "oziroma po nastopu v Ljubljani kar nadaljujejo, po opravljeni regeneraciji, seveda," je še dodal Marko Pintarič.


Več v Šport