Slovenci v Ljutomeru Madžarom zabili pet golov in zmagali

V Ljutomeru sta se pomerili futsal reprezentanci U21 Slovenije in Madžarske

Prlekija-on.net, torek, 3. november 2015 ob 22:25

Futsal Slovenija - Madžarska U21

V torek, 3. novembra, se je slovenska futsal U21 reprezentanca, v Ljutomeru na prijateljski tekmi pomerila z Madžarsko ter jo premagala s 5:1. Reprezentanca je gostovala v Ljutomeru, kjer deluje klub Meteorplast, ki nameni precej pozornosti mladim selekcijam, tekmo pa je v športni dvorani ŠIC spremljalo okoli 300 gledalcev.

Za uvod v tekmo je predsednik KMN pri NZS Vlado Močnik, predstavnikom madžarske nogometne zveze podelil priznanje za zgledno dosedanje sodelovanje.

Tekma se je začela z ekspresnim vodstvom Madžarov, ki so ob nezbranosti domačih zadeli po vsega sedmih sekundah. Slovenija je nato vzpostavila ravnovesje ter v 5. minuti izenačila, ko je bil uspešen Žiga Čeh. Slovenski vratar Tjaž Lovrenčič je nato ubranil nekaj nevarnih strelov, Slovenija pa je do konca prvega polčasa zadela še dvakrat. V 10. minuti je bil uspešen Tine Šturm, v 18. pa še kapetan Teo Turk.

Slovenija je v drugem polčasu nadzorovala igro in zadela še dvakrat. Drugi gol na tekmi je v 24. minuti dosegel Čeh, ob koncu tekme, v 39. minuti pa je zadel še Uroš Martič. V sredo se bosta reprezentanci pomerili še enkrat v Zalaegersegu.

Za Slovenijo so igrali Jasmin Begić (FC Litija), Žiga Čeh (RE/MAX Brezje), Luka Jamnik (FSK Stripy), Žan Koren (KMN Oplast Kobarid), Uroš Martič (Potočje projektiranje Sevnica), Tjaž Lovrenčič (KMN Benedikt), Miha Magdič (KMN Tomaž), Domen Školiber (KMN Tomaž), Tine Šturm (FC Litija), Patrik Čujec (KMN Puntar), Teo Turk (FC Litija), Benjamin Tušar (FK Zavas), Luka Romič (FSK Stripy) in Matej Tušar (FSK Stripy), selektor pa je Tomislav Horvat.

V spodnjem videu si lahko ogledate tretji in četrti slovenski gol, vse gole pa lahko vidite na spletni strani futsal.si.

Prijateljska tekma U21:
Slovenija - Madžarska 5:1 (3:1)
Čeh 5., 24., Šturm 10., Turk 18., Martič 39.; Klacsak 1.

Vse medsebojne tekme Slovenije in Madžarske U21:
Slovenija - Madžarska 2:2 10.11.2007
Slovenija - Madžarska 1:2 11.11.2007
Slovenija - Madžarska 6:1 14.01.2015
Slovenija - Madžarska 3:1 15.01.2015
Slovenija - Madžarska 5:1 03.11.2015


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Šport