Laboratorijsko diagnostiko lahko opravljajo tudi na terenu

Komisija, ki je opravila pregled izpolnjevanja pogojev pravilnika je pohvalila dobro organizacijo in visok strokovni nivo, ki zagotavlja kakovostne laboratorijske storitve v ZD Ljutomer

Prlekija-on.net, nedelja, 8. november 2015 ob 18:512
Laboratorijske delavke z direktorico ZD Ljutomer

Laboratorijske delavke z direktorico ZD Ljutomer

Klinični laboratorij Zdravstvenega doma Ljutomer je 5. novembra ponovno pridobil dovoljenje za delo za obdobje 5 let, ki ga na podlagi pravilnika, ki jih mora izpolnjevati laboratorij za izvajanje preiskav na področju laboratorijske medicine, podeljuje Ministrstvo za zdravje.

Komisija, ki je opravila pregled izpolnjevanja pogojev pravilnika je pohvalila dobro organizacijo in visok strokovni nivo, ki zagotavlja kakovostne laboratorijske storitve v Zdravstvenem domu Ljutomer. Dovoljenje zajema tudi preiskave ki se izvajajo ob preiskovancu – POCT preiskave, ki jih izvaja za to usposobljeno osebje zdravstvene nege, pod nadzorom laboratorija, v urgentni službi v času, ko laboratorij ne deluje. To pa pomeni, da lahko opravljajo za paciente 24-urno laboratorijsko diagnostiko, tako v zdravstvenem domu kot tudi na terenu.


Več v Kultura in izobraževanje