Preklic zbiranja materialne pomoči v Namestitvenem centru Gornja Radgona

V zelo kratkem času so zbrali večjo količino oblačil, ki zadostuje trenutnim potrebam

Prlekija-on.net, sreda, 25. november 2015 ob 08:45
Namestitvrni center Gornja Radgona

Namestitvrni center Gornja Radgona

Iz RKS - OZ Gornja Radgona sporočajo, da preklicujejo zbiranje materialne pomoči v Namestitvenem centru Gornja Radgona, saj so v zelo kratkem času zbrali večjo količino oblačil, ki zadostuje trenutnim potrebam.

"Od prvega prihoda migrantov v Namestitveni center Gornja Radgona ste ljudje iz širše in ožje okolice izkazali veliko pomoč in podporo. Vaši prispevki v obliki prostovoljnega dela ali podarjene materialne pomoči so bistveno pripomogli k vzpostavitvi in delovanju sistema, ki migrantom zagotavlja primerno oskrbo ter prebivalcem mirno prespane noči. Ni enega brez drugega, zato se vam za vso do sedaj opravljeno delo iskreno zahvaljujemo!

Vaš odziv na prošnjo za pomoč je presegel naša pričakovanja. Tako smo v zelo kratkem času zbrali večjo količino oblačil, ki zadostuje trenutnim potrebam. Vljudno vas prosimo, da do preklica, zaradi omejenih skladiščnih prostorov, drugih resursov in iz organizacijskega vidika materialne pomoči več ne prinašate v Namestitveni center Gornja Radgona, saj le te ne bomo mogli sprejeti. Verjamemo, da boste obvestilo sprejeli z razumevanjem, materialno pomoč, ki jo želite podariti v te namene pa prihranili do naslednje akcije zbiranja. Za vso pomoč in razumevanje se še enkrat iskreno zahvaljujemo," so ob tem zapisali pri RKS – OZ Gornja Radgona, Škofijska karitas Murska Sobota.

Trenutno tudi v sprejemnih in nastanitvenih centrih na območju PU Murska Sobota ni prebežnikov.