V vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru Miklavž obdaril 250 otrok

Na Miklavževanju so bile tudi bogate stojnice, kjer so se z svojimi izdelki predstavili različni ponudniki

Jože Žerdin, nedelja, 6. december 2015 ob 12:02
Miklavževanje v Križevcih pri Ljutomeru

Miklavževanje v Križevcih pri Ljutomeru

Župnija Križevci pri Ljutomeru, Kulturno društvo Križevci pri Ljutomeru in Občina Križevci so v nedeljo, 6. decembra, na sam god svetega Miklavža pripravili po drugi maši v vaškem jedru v Križevcih Miklavževanje z obdaritvijo otrok.

Na Miklavževanju se je zbralo veliko število obiskovalcev, največ pa seveda otrok s svojimi starši, ki so se razveselili prihoda svetega Miklavža. Ob tej priložnosti so učenci osnovne šole Križevci in iz vrtca Križevci pripravili kulturni program z božičnimi pesmimi. Ko pa je v vaško jedro prišel sveti Miklavž s svojim spremstvom je bilo nepopisno veselje. Tako je sveti Miklavž najprej pozdravil vse obiskovalce, predvsem pa najmlajše ter jih ob svojem prihodu tudi obdaril. Iz rok svetega Miklavža je darila prejelo 250 otrok.

Na Miklavževanju pa so bile tudi bogate stojnice, kjer so se z svojimi izdelki predstavili različni rokodelci, med njimi Osnovna šola Križevci, vrtec Križevci, Dom za starejše Lukavci, Društvo žena in deklet občine Križevci- Veržej. Med ostalimi ponudbami na stojnicah so bili različni okraski, ročna dela in druga darila za obdarovanje za bližnje praznike, medičarstvo, medeni izdelki, različno pecivo, kuhano vino in čaj.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46