Voznik vlačilca iz okolice Gornje Radgone vozil krepko pijan

V organizmu je imel kar 0,96 mg/l alkohola, čeprav bi moral biti popolnoma trezen

Prlekija-on.net, četrtek, 10. december 2015 ob 15:22
Priklopno tovorno vozilo, ki ga je vozil alkoholizirani voznik, foto: PPP Maribor

Priklopno tovorno vozilo, ki ga je vozil alkoholizirani voznik, foto: PPP Maribor

Policisti Postaje prometne policije Maribor so v sredo, 9. decembra, okoli 16.30 na avtocesti A1 Maribor - Ljubljana, na počivališču Tepanje ustavili 60-letnega voznika tovornega vozila (vlačilca), ki je imel pripeto tovorno priklopno vozilo, oboje last slovenskega samostojnega podjetnika, ker je tovorno vozilo vozil tako, da je vozil po obeh prometnih pasovih avtoceste.

Takoj po opravljenem preizkusu alkoholiziranosti, je bilo jasno, da je to posledica tega, ker je imel voznik, sicer doma iz okolice Gornje Radgone, v organizmu kar 0,96 mg/l alkohola, čeprav bi moral biti popolnoma trezen.

Policisti so mu takoj odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu izdali plačilni nalog zaradi nepravilne strani vožnje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola se bo zagovarjal pri pristojnem sodniku. Predpisana globa za tak prekršek je najmanj 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika