PŠK Ljutomer tesno slavil proti KK Tropicano Bistrica

Peti krog Pomurske košarkarske lige

Prlekija-on.net, torek, 15. december 2015 ob 16:51
PŠK Ljutomer - KK Bistrica tropicano

PŠK Ljutomer - KK Bistrica tropicano

Ta vikend sta bili v Radenska Pomurski košarkarski ligi spet odigrani dve srečanji. V Murski Soboti je na 3. OŠ potekala tekma med ekipama KD Nona Sobota in KK Radenci. Tekmo so prepričljivo, z 81:55, dobili domačini in branilci naslova. Na drugi tekmi pa sta si nasproti stali ekipi PŠK Ljutomer in KK Tropicano Bistrica. Tekma se je odločila šele v zadnjih sekundah, več sreče pa so imeli domačini, ki so slavili s 53:51 in s tem dosegli tretjo prvenstveno zmago letos. Podrobno dogajanje in strelce pa si lahko preberete v nadaljevanju.

KD Nona Sobota - KK Radenci 81:55
(27:18, 12:9, 27:14, 15:14)

Novak A. 19, Šiftar 13, Čep 9, Kuzmič 8, Žigo 8, Lukač 7, Vogrinčič 6, Novak T. 4, Ficko 3, Hari 2, Melin 2, Miklavec 0
Rajnar 22, Lopert 15, Miholič 7, Gomboc 7, Kostric 4, Jurjovič 0

Za Sobočane je ta nedelja bila nekaj novega v 8-ih sezonah nastopanja. Prvič pod spremenjenim imenom kluba in mislim, da sploh prvič, da je prišlo na tekmo preveč igralcev pripravljenih za tekmo. V domači slačilnici se je pred tekmo “nagnetlo” 13 igralcev, kar je pomenilo da bo eden žal primoran ostati v “civilki”. Na nasprotni klopi pa se je zbralo vsega 6 igralcev oz. bojenikov Radenec.

Prvi so povedli Radenčani z 2-0, kar je bilo tudi edino vodstvo gostov na današnji tekmi. Glede na številčno prednost na klopi smo domačini želeli vsiliti hiter tempo igre, kar pa nam v začetku ravno ni najbolje uspevalo. Kljub temu smo nekako držali razliko okrog 5 točk prednosti… Zaključek četrtine smo vseeno odigrali malenkost bolj agresivno in le to zaključili z +9 (27-18).

Ker smo si dejansko lahko privoščili konstantno rotacijo igralcev smo v drugi četrtini malce osvežili ekipo in že v drugi četrtini je zaigralo vseh 12 igralcev domače ekipe. Dokaj izenačena druga četrtina je še napovedovala morebiten napet drugi polčas. saj razlika ni bila pretirano visoka (39-27), na drugi strani pa sta vseeno bila Gomboc in Lopert strelsko nerazpoložena v prvem polčasu, kar bi se znalo spremeniti v drugem polčasu.

Drugi polčas se je začel z trojko Loperta. Nato pa je bekovski par Šiftar-Čep v dveh minutah zabil 11 točk (Čep 7, Šiftar 4) in naredila delni izid 11-3, nakar je razlika narasla na 17 točk razlike. Tretjo četrtino pa je “v stilu” zaključil Aleš Novak in v zadnjih dveh minutah dosegel 11 točk (3 trojke). Pri gostih sta v tretji četrtini strelsko izstopala Miholič in Lopert s po 6 točkami. Rezultat po treh četrtinah 66-41.

Zadnja četrtina je bila več ali manj le formalnost. Nekaj borbenosti in “petelinjenja” pa se bilo še možno čutiti, čeprav sta obe ekipi več ali manj le čakali konec srečanja. Končni rezultat 81-55!

Zaključek tekme je minil v prijateljskem duhu pred dvorano. Za večino ekip je 5.krog PKL zadnje dejanje v 2015, nas pa čaka še dvoboj v pokalu Spalding PARKL naslednjo nedeljo v Mariboru, ko bomo ob 18h v Domu Športa (Lent) odigrali še zadnje srečanje v letu 2015! Obema ostalima predstavnikoma PKLja (Ljutomer in Beltinci) v pokalu PARKL želimo veliko uspeha in da bomo skupaj uspešno zastopali našo PKL “družino” naslednji vikend v Mariboru.
Ekipa KD Nona Sobota vsem udeležencem PKL želimo vesele Božične praznike in Srečno Novo leto.

Sestavil Tomaž Dundek

PŠK Ljutomer - KK Bistrica tropicano 53:51
(17:20, 10:7, 16:16, 10:8)

Copot A. 21, Črnjavič 10, Copot J. 6, Leben 5, Kosi 4, Karba 3, Glavnik 2, Bogša 2, Robnik 0, Kupčič 0
Balažic 23, Orgolič 13, Laci B. 6, Sečkar 4, Prša 2, Gonza 2, Vučko 1, Kreslin 0, Laci P. 0, Dolamič 0

To nedeljo je bil na sporedu še zadnji krog Radenska PKL. Igralci PŠK Ljutomer smo na domačem igrišču pričakali novince v tej sezoni KK Bistrica Tropicano. Po dveh gostujočih zmagah so naše delnice narasle, zato smo bili, čeprav Bistrica igra iz tekme v tekmo bolje, prepričani, da bomo to tekmo dobili. Na obeh straneh se je zbralo po deset igralcev, vendar sta nam manjkala naša najboljša strelca Nemec in Jakelj.
Tekmo so bolje odprli gostje, ki so dosegli prve 4 točke. Domači smo praktično od začetka pritiskali na gostujoči napad z obrambo po celem igrišču, kar je neizkušenim gostom povzročalo kar precej težav. Kljub dobri obrambi nam igra v napadu ni stekla in smo celo četrtino lovili goste. Po prvi četrtini je semafor kazal 17:20 v korist gostov.

V drugi četrtini smo bili odločeni, da zaigramo bolje a ostalo je le pri željah. Igra v napadu ni stekla ne eni ne drugi ekipi in gledali smo pravo mučenje žoge. Domači smo sicer uspeli ujeti goste in tudi povesti a so se Bistričani uspeli vrniti. Rezultat druge četrtine je bil 10:7, kar je pomenilo neodločen rezultat po polčasu – 27:27. omeniti velja, da je v drugi četrtini vseh 7 točk za goste dosegel Balažic, skupno v polčasu 16.
Drugi polčas so spet bolje odprli gostje in z delnim izidom 9:2 povedli. Pri domačih se je po tem končno odprlo tudi v napadu, saj se je razigral Copot Andrej, ki je dosegel 2 zaporedni trojki, skupaj 11 v tretji četrtini, in s tem držal stik z gosti. Bistrica se je po trojki Orgoliča in nekaj koših spet odlepila na +7. v zadnjih dveh minutah smo se domači uspeli zbrati in z delnim izidom 7:0 smo rezultat spet izenačili. Pred zadnjo četrtino je semafor kazal 43:43, kar je obetalo razburljivo in napeto zadnjo četrtino.

Ljutomerčani smo dobro igro iz tretje četrtine uspeli prenesti tudi v zadnjo in povedli ter to vodstvo tudi obdržali do konca, vendar vse skupaj še zdaleč ni bilo tako enostavno. Gostje so bili ves čas v stiku z nami. 4 minute pred koncem je 5 osebno napako dobil Copot A., ki je bil pri domačih edini razpoložen v napadu. Gostje so to izkoristili in izid 2 minuti pred koncem poravnali na 49. Nato sta na sceno stopila naša najizkušenejša igralca. Najprej je iz polrazdalje zadel Črnjavič, a so gostje uspeli izenačiti in dobili tudi napad s katerim bi lahko prišli do vodstva a so naredili napako 5 sekund pri izvajanju iz avta in žogo smo dobili mi. Po prodoru Črnjaviča je sam na metu ostal Leben, ki je hladnokrvno, 2 sekundi pred iztekom časa, zadel in poskrbel, da je zmaga ostala doma.

Pri domačih je bil najzaslužnejši za zmago Copot A., ki je dosegel 21 točk, 10 pa jih je pristavil Črnjavič. Pri Bistrici pa je kot po navadi izstopal Balažic, ki je tokrat dosegel 23 točk, 13 pa jih je dodal Orgolič. Tekma je bila napeta in trda, s slabim napadom na obeh straneh. Čestitke gostom za borbo do zadnje sekunde. Bistrica iz tekme v tekmo raste in blizu je dan, ko bodo dosegli tudi prvo zmago.
S to tekmo se za nas tudi končuje liga PKL za to koledarsko leto. Naslednji teden nas čaka tekma v pokali Spalding PARKL, kjer se bomo pomerili z ekipo Adecco Oldstars. Ligo PKL pa nadaljujemo po novem letu, ko se bomo doma pomerili proti KK Radenci. Vsi iz ekipe PŠK Ljutomer vam želimo vesel božič in srečno novo leto, ter čim več zadetih košev in čim manj poškodb v letu 2016.

Sestavil Andrej Copot (PŠK Ljutomer)

PRVENSTVENA LESTVICA

EKIPA
T
Z
P
+ / -
TOČKE
1.
KD Sobota
4
4
0
+85
8
2.
PŠK Ljutomer
5
3
2
-18
8
3.
KK Radenci
4
2
2
-11
6
4.
KK Lindau
4
1
3
-20
5
5.
KK Bistrica Tropicano
4
0
4
-56
4
6.
KK Sistemorg Beltinci
1
1
0
+20
2

To je za letošnje koledarsko leto to, kar se tiče PKL. Naslednji teden bo sicer odigrana še zaostala tekma 1. kroga med KK Bistrica Tropicano in KK Sistemorg Beltinci. Tri ekipe iz PKL, PŠK Ljutomer, KD Nona Sobota in KK Sistemorg Beltinci, pa se bodo prav tako naslednji vikend pomerile v pokalu Spalding PARKL, ki ga organizira Ptujska amaterska regionalna košarkarska liga. Igralci iz Ljutomera bodo igrali proti KK Adecco Oldstars.


Več v Šport