V čelnem trčenju osebnega in tovornega vozila umrla 20-letnica

Prometna nesreča se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti 20-letne voznice osebnega vozila

Prlekija-on.net, četrtek, 17. december 2015 ob 18:07
Cesta je bila popolnoma zaprta od 13.50 naprej

Cesta je bila popolnoma zaprta od 13.50 naprej

V četrtek, 17. decembra, okoli 13.15 ure, sta na glavni cesti Borl - Zavrč, čelno trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Ptuj so s tehničnim posegom izvlekli mrtvo voznico iz osebnega vozila, zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, posipali iztekle tekočine in očistili cestišče.

Na kraj so takoj napotili policiste, gasilce in reševalce, saj je ena oseba ostala ukleščena v vozilu. Zdravnica, je na kraju nesreče ugotovila, da je ena oseba v prometni nesreči umrla.

Prometna nesreča se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti 20-letne voznice osebnega vozila, ki je vozila po regionalni cesti iz smeri Zavrča proti  Ptuju. Zaradi neprilagojene hitrosti in spolzkega cestišča jo je zaneslo na nasprotno smerno vozišče, po katerem je pravilno pripeljal 25-letni hrvaški državljan, voznik tovornega vozila hrvaških registrskih oznak. Vozili sta čelno trčili, voznica, ki je bila v vozilu sama, pa je ostala ukleščena v vozilu. Njene poškodbe so bile tako hude, da je na kraju nesreče umrla.

Policisti bodo o svojih ugotovitvah poročali pristojnemu tožilstvu.

V letošnjem letu je to 19 smrtna žrtev na cestah na območju PU Maribor. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo smrtnih žrtev 21, toliko jih je bilo tudi ob koncu lanskega leta.

Med Borlom in Zavrčem, je zaradi prometne nesreče od 13.50 bila popolna zapora do okoli 18. ure.



Več v Črna kronika