Fotografije z dedkom Mrazom v Lutvercih

Zabeleženo obdarovanje z bogatim kulturnim programom

Filip Matko, četrtek, 7. januar 2016 ob 11:48
Dedek Mraz v Lutvercih, foto: Denis Flandija

Dedek Mraz v Lutvercih, foto: Denis Flandija

Te dni so otroci v Lutvercih v Apaški dolini prejeli fotografije z obiska tretjega dobrega moža meseca decembra, dedka Mraza, ko jih je ta obiskal v domačem vaško gasilskem domu. Sicer pa so ti otroci sredi decembra prejeli prijazno vabilo: »Dragi otroci, navajen sem prejemati pisma od vas. Sedaj pa vam jaz pošiljam pisemce. Moram vam sporočiti, da sem pripravil polno vrečo daril tudi za vas. Skozi naselje Lutverci se bom peljal v torek, 29. decembra, okrog 17. ure. Zato vljudno vabljeni v gasilski dom, kjer boste lahko prevzeli darila. Veseli me da se bomo tudi letos srečali. Upam, da bo tudi kaj snega, saj drugače se mi bodo še sani poškodovale. Vaš dedek Mraz«.

In tako so se ob izjemnih organizatorjih tradicionalne prireditve pod vodstvom Zdenke Šuman pred koncem leta v vaškem gasilskem domu v Lutvercih zbrali otroci s starši in starimi starši. Da so v velikem pričakovanju lažje pričakali dedka Mraza, so prisluhnili igrici »Škrat Kuzma dobi nagrado«, ki so jo izvedli vaščani sosednje vasi Lomanoše. Takoj po igrici so lahko priklicali dobrega tretjega moža meseca decembra, ki je po svojem bučnem prihodu najprej prisluhnil kulturnemu programu, ki so ga zanj pripravili najmlajši.

Sledilo je obdarovanje otrok, saj so marljivi organizatorji pripravili darila kar za 52 otrok. Ob tem so jim priskočili na pomoč: Vaški odbor Lutverci, Krajevna organizacija Rdečega križa Lutverci - Plitvica, Energija Ide Teršek s.p. iz Lutverc, Danti bar Petre Vršič Fras s.p., Senčila Vrbnjak s.p., Športno društvo Lutverci in Prostovoljno gasilsko društvo Lutverci.

Celotno dogajanje je s fotoaparatom zabeležil Denis Flandija, ki je poskrbel tudi za spominske fotografije otrok z dedkom Mrazom, tretji dobri mož decembra pa je ob svojem slovesu obljubil svoj prihod tudi prihodnje leto, če mu bodo otroci pravočasno pisali.


Več v Najmlajši