Petrolova »energija« za tri družine!

Trije Petrolovi servisi z radgonskega območja pomagali družinam v stiski

Prlekija-on.net, nedelja, 10. januar 2016 ob 10:14
Petrolova pomoč družinam

Petrolova pomoč družinam

Z manjšo zamudo, potem ko so konec letni prazniki in s tem december, mesec upanja in obdarovanja že končani, je na sedežu Območnega združenja Rdečega križa (OZ RK) Gornja Radgona ponovno potekala krajša slovesnost, ki bo zlasti trem družinam v stiski z radgonskega območja, ostala v nekoliko prijetnejšem spominu. Trije Petrolovi bencinski servisi, ki delujejo na širšem radgonskem območju so jim namreč preko OZ RK Gornja Radgona, s 600,00 evri pomagali, saj družine živijo v hudi socialni stiski, in tudi skromnejša pomoč jim bo dobrodošla, kajti vsak cent večkrat obrnejo preden ga porabijo.

Podobno kot v minulih štirih letih, je tudi tokratna pomoč strogo namensko izročena trem družinam oz. posameznikom iz občine Radenci, ki se težko preživlja. Predstavniki - poslovodji bencinskih servisov Črnci (Stanko Vrabl), Gornja Radgona (Severin Pfefer) in Radenci (Miran Kreft) so predsednici in sekretarki OZ RK Gornja Radgona, Silvi Vračko in Katji Makovec, izročili po 200,00 evrov, torej skupaj 600,00, ki sta jih dobili družini, in starejši upokojenec iz radenske občine. Vsako leto pomoč izmenično namenjajo pomoči potrebnim iz občin Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici. Kot je ob tej priložnosti povedala Silva Vračko, so se s predstavniki Petrola že pred petimi leti dogovorili, da pomagajo družinam iz vseh občin na območju katerih delujejo omenjeni bencinski servisi. Tako so denimo predlani pomagali štirim družini Strah s Plitvičkega Vrha, v občini Apače, lani družinama Mir in Fras iz Gornje Radgone, letos pa že trem družinam iz radenske občine. Drugo leto pa bo na vrsti nekdo drug, čeprav si vsi želijo, da bi naša država imela vse državljane, ki jim humanitarna pomoč skupnosti ne bi bila potrebna. Žal pa temu še zdaleč ni tako, saj je zelo veliko ljudi z radgonskega območja socialno zelo ogroženih, kar najbolj občutijo prav otroci. Tudi predstavniki Petrolovih servisov so izrazili zadovoljstvo, da lahko vsaj skromno pomagajo, še posebej so poudarili, kako je pomembno, da sredstva neposredno dobijo družine, ki so ogrožene.

Sicer pa družba Petrol je tako, že peto leto zapored, izvedla vseslovensko humanitarno akcijo "Naša energija povezuje", s katero so sredstva, predvidena za nakup poslovnih daril, namenili posameznikom, društvom in projektom v lokalnih skupnostih, ki jih, skupaj z RKS izbrajo zaposleni na vseh Petrolovih bencinskih servisih. Tako so po vsej državi v humanitarne namene, v letu ko obeležujejo 70-letnico obstoja, podelil več kot 70.000 evrov. V Petrolu se namreč zavedajo, da so se gospodarski pogoji v letu 2015 nekoliko izboljšali in je prišlo do rahle gospodarske rasti in okrevanja. Kljub temu je brez služb še vedno veliko ljudi, veliko pa je tudi otrok, ki si v šoli ne morejo privoščiti niti enega obroka. Zato družba Petrol izvaja akcijo "Naša energija povezuje", osnovni namen projekta pa je s pomočjo zaposlenih na Petrolovih BS podpreti pomoči potrebne posameznike ali projekte, ki bodo v lokalnih skupnostih pripomogli k boljšemu življenju. "V družbi Petrol, kjer sta spoštovanje in srčnost pomembni vrednoti, zato ponovno izvajamo akcijo Naša energija povezuje. Osnovni namen projekta je s pomočjo zaposlenih na Petrolovih bencinskih servisih podpreti pomoči potrebne posameznike ali projekte, ki bodo v lokalnih skupnostih pripomogli k boljšemu življenju. V Petrolu se zavedamo, da je v življenju vsakega posameznika pomembna energija, ki nam vsem skupaj prinaša pozitivne občutke. Pomembna je energija, ki nas povezuje. Nekaj te energije smo preko svojih zaposlenih prenesli tudi v mnoge kraje po vsej Sloveniji," je ob tem povedal mag. Tomaž Berločnik, predsednik uprave Petrola, ki je ponosen na zaposlene v družbi, ki so se že večkrat izkazali kot sodelavci, ki brez obotavljanja in prostovoljno priskočijo na pomoč.


Več v Kultura in izobraževanje