V Banovcih so razglasili najlepše jaslice

Po mnenju ocenjevalcev je imel najlepše jaslice Andrej Tomc iz Banovcev, po mnenju strokovne komisije pa jaslice TD Banovci

Jože Žerdin, četrtek, 14. januar 2016 ob 14:35
Konec lanskega leta in letos je vas Banovci zaživela kot pravljična Božična vas, ko je po tej prleški vasici zasvetilo 39 jaslic, katere so na prostem postavili vaščani Banovcev. V projektu Božična vas so sodelovali vaščani Banovcev, Turistično društvo Banovci, Terme Banovci, občina Veržej in Zavod Marianum Veržej.

Na osrednjem dogodku ob razglasitvi najlepših jaslic, ki je bil v Termah Banovci so se zbrali vsi vaščani vasi Banovci. Pri ocenjevanju jaslic so sodelovali obiskovalci Term Banovci, ki so s pomočjo listkov zbirali najlepše jaslice. Največ glasov in laskavi naslov je tokrat pripadel Andreju Tomcu iz Banovcev, drugo mesto je zasedel Janez Skuhala in na tretjem mestu je s svojimi jaslicami pristalo Turistično društvo Banovci. Po mnenju strokovne komisije ocenjevalcev, ki so jaslice ocenjevali podnevi in ponoči so bile najlepše jaslice, ki so jih postavili člani Turističnega društva Banovci in sicer tokrat v novo urjeni leseni turistični hišici sredi vasi.


Več v Družabno