Po pustnem odganjanju zime, nas je »zasipal« sneg

Snežna ploha se je sicer hitro končala, namesto snega pa je ostala razmočena brozga

Prlekija-on.net, sreda, 10. februar 2016 ob 11:44
Snežna ploha v Ljutomeru

Snežna ploha v Ljutomeru

Na pustni torek je naše kraje zajel močnejši veter, ki je podrl nekaj dreves, v sredo pa nas je zajelo še močno deževje in sneženje. Snežna ploha se je sicer hitro končala, namesto snega pa je ostala razmočena brozga, saj so temperature te dni bile visoko nad lediščem.

Danes še bo oblačno s padavinami, dopoldne se bo veter umiril, padavine bodo slabele in zvečer ponehale. Ponoči se bo zjasnilo, v četrtek pa bo povečini jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 12 stopinj C.

Veter podiral drevesa
V torek, ob 19.51 je v naselju Podgorci, občina Ormož, močan sunek vetra na lokalno cesto podrl pet dreves. Posredovali so domači prostovoljni gasilci in drevesa odstranili s cestišča. Ob 22.06 se je med naseljema Norički Vrh – Police, občina Gornja Radgona, na cestišče podrlo drevo ter pretrgalo telekomunikacijski kabel. Podrto drevo so odstranili gasilci iz PGD Gornja Radgona.

V sredo, ob 6.52 je v Libanji, občina Ormož, drevo padlo na cestišče in oviralo promet. Gasilci PGD Ivanjkovci so ga odstranili. Ob 6:55 se je podrlo drevo v Sodincih, občina Ormož, ob 7.00 pa je pri naselju Sejanci v občini Sveti Tomaž močan sunek vetra podrl drevo, ki je padlo čez cesto. Gasilci PGD Savci so ga razžagali in odstranili s cestišča.

Ob 8.17 pa se je na Petanjcih v občini Tišina podrlo drevo, padlo na cestišče in pri tem poškodovalo vod električne napeljave. Posredovali so delavci CP Murska Sobota in Elektra Maribor.


Več v Narava