KD Nona Sobota zmagovalci Radenska PKL

Zmagovalci letošnje sezone so igralci KD Nona Sobota, ki so najprej v polfinalu premagali KK Radenci, nato pa v finalu še KK Sistemorg Beltinci, PŠK Ljutomer so osvojili četrto mesto

Prlekija-on.net, nedelja, 6. marec 2016 ob 15:25
KD Nona Sobota

KD Nona Sobota

V soboto, 5. marca, se je v Ljutomeru, v športni dvorani ŠIC, odvijal zaključni turnir Radenska Pomurske košarkarske lige, kjer so nastopile ekipe KD Nona Sobota, KK Radenci, KK Sistemorg Beltinci in PŠK Ljutomer.

Zmagovalci letošnje sezone so igralci KD Nona Sobota, ki so najprej v polfinalu premagali KK Radenci z 82 : 65, nato pa v finalu še KK Sistemorg Beltinci s 66 : 53. KK Sistemorg Beltinci so v polfinalu z 68 : 47 premagali ekipo PŠK Ljutomer, tretje mesto pa so osvojili KK Radenci, ki so s 73 : 58 odpravili PŠK Ljutomer.

Najkoristnejši igralec finalnega turnirja (MVP) je bil Gregor Ficko (KD Nona Sobota). V polfinalu je zabeležil 16 točk in 11 skokov, v finalu pa 15 točk in 5 skokov. Najboljši strelec rednega dela prvenstva je bil Miran Gomboc (KK Radenci) s povprečjem 21,5 točke, pokal za Fair play pa je osvojila ekipa KK Bistrica Tropicano.

Med tekmami se je odvijal tudi pester spremljevalni program, ki so ga sestavljali akrobatska skupina Šentviški fanatiki, plesalke Plesne šole Urška in mladi košarkarji iz KK Ljutomer. Dogodek pa je imel tudi dobrodelno noto, saj so v sklopu Anina Zvezdica - Pomurje zbirali hrano za pomurske družine v stiski.

Polfinale:
KD Nona Sobota - KK Radenci 82 : 65
KK Sistemorg Beltinci - PŠK Ljutomer 68 : 47

Tekma za 3. mesto:
PŠK Ljutomer - KK Radenci 58 : 73

Finale:
KD Nona Sobota - KK Sistemorg Beltinci 66 : 53


Več v Šport