Občan v pisemski pošiljki prejel neznani prah

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da gre za neznani prah rjave barve in specifičnega vonja ter obstaja sum, da gre za nevarno pošiljko

Prlekija-on.net, torek, 15. marec 2016 ob 14:56
Policisti so kraj zavarovali

Policisti so kraj zavarovali

V torek, 15. marca, okrog 9.15 ure je bil OKC PU Murska Sobota, s strani občanke iz območja Murske Sobote obveščen, da je partner prejel pisemsko pošiljko z neznanim prahom.

Policisti so kraj zavarovali. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da gre za neznani prah rjave barve in specifičnega vonja ter obstaja sum, da gre za nevarno pošiljko. Pisemska pošiljka je bila včeraj, 14.3.2016 oddana na eni izmed pošt na območju Murske Sobote.

Na kraj dogodka so prišli delavci Specialne enote za protibombno zaščito, snov zavarovali in jo odpeljali na Inštitut za mikrobiologijo, kjer bodo opravili teste.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil za odkritje osumljenca zaradi storitve kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.

Na podlagi analize, ki je bila pozneje opravljena na Medicinski fakulteti v Ljubljani, je bilo ugotovljeno, da vsebina pošiljke ni življensko nevarna.


Več v Črna kronika