Škoda velika, sanacija še poteka

Močno poškodovane makadamske ceste

Prlekija-on.net, sreda, 2. september 2009 ob 06:502
Mala Nedelja

Mala Nedelja

V minulih dneh je več prebivalcev Krajevne skupnosti (KS) Mala Nedelja na ljutomerskem območju izpostavilo močno poškodovane makadamske ceste, ki vodijo do njihovih stanovanjskih in počitniških hiš ter so bile v letošnjih poletnih neurjih uničene. Neurje, ki je največ škode povzročilo na območju KS Mala Nedelja, je nazadnje divjalo 4. avgusta, nekaterim prebivalcem pa je voda povsem uničila dovozne poti.

Škoda na cestah še vedno ni sanirana, iz ljutomerske občinske uprave pa so o nastali situaciji zapisali: "Večina makadamskih cest na območju KS Mala Nedelja je bila tako močno poškodovanih, da so bile neprevozne. Narasla voda je na eni izmed cest odnesla tudi cestni propust čez potok Bukovnica. Glede na to, da je bila povzročena škoda velika, sanacija cest še vedno poteka. Dinamika sanacije cest se izvaja glede na kategorijo ceste in gostoto prometa, ki se odvija po njej. Ceste, ki vodijo do vinogradniških hišic, bodo tako sanirane pozneje kot lokalne ceste in občinske javne poti, ki imajo povezovalno funkcijo. Veliko problemov na makadamskih cestah pa povzročijo tudi lastniki sosednjih zemljišč, ki nimajo urejenega odvodnjavanja zalednih vod. Tako te vode tečejo po občinskih cestah in odnašajo navožen gramozni material."

Po prvih ocenah je bilo na območju celotne občine Ljutomer močneje poškodovanih 28 cest, ocenjena škoda na teh pa znaša 73.377,28 evra.


Več v Gospodarstvo