Arcont premagal Veliko Nedeljo

Arcont Radgona je v zanimivem prleškem derbiju, polnem preobratov, za en gol premagal Veliko Nedeljo

Prlekija-on.net, torek, 22. marec 2016 ob 13:42
Arcont Radgona - Velika Nedelja

Arcont Radgona - Velika Nedelja

Rokometaši Arconta so v minulih dveh krogih dosegli polovični uspeh v II. SRL. Tako je Arcont Radgona v zanimivem prleškem derbiju, polnem preobratov, za en gol premagal Veliko Nedeljo. Gledalci so lahko spremljali zelo borbeno tekmo obeh ekip, ki je na trenutke spominjala na pravi gladiatorski boj in je zaradi številnih prekinitev trajala več kot eno uro in 40 minut, čeprav rokometna tekma traja eno uro efektivne igre.

Gostje so v prvem polčasu imeli rahlo rezultatsko prednost, a ko so si priigrali največjo razliko na tekmi (+3) so domačini z delnim izidom 3:0 rezultat izenačili. V drugem polčasu sta se ekipi večkrat izmenjali v vodstvu. Po izenačenju v 43. minuti, so si najprej gostje priigrali prednost dveh zadetkov, a so Radgončani še drugič na tekmi z delnim izidom 3:0 rezultat preobrnili v svojo korist in pet minut pred koncem ponovno povedli za gol. Sledil je še po en zadetek v vsaki mreži, nato pa v zadnjih dveh minutah igralci več niso našli poti do gola in igralci Arcont Radgone so se veselili minimalne zmage.

V športni dvorani v Radencih sta pred 100 gledalci sodila Davorin Ramšak in Peter Zorli.

Arcont Radgona – Velika Nedelja 26:25 (14:13)

RK Arcont Radgona: Kuzmič, Oštir, Kl. Krajnc; Šijanec 3, Fridrih 3, Ketiš 1, Zorko 8 (2), Ivanek 1, M. Žunič 5 (2), Valpatič, Ke. Krajnc, Bratkovič, Benko 2, Štefanec, Falež 2, P. Slekovec 1. Trener: Mitja Žuran.

RK Velika Nedelja: Preac, Škrjanec, Zorec 3, Kociper 3, Topolovec 1, Mavrič 4 (3), Kolmančič 5 (1), Lukman 5, Lorenčič 1, Bokša, Vukan, Kosi, Gašič, Marin 3 (3). Trener: Matjaž Hanželič.

Sedemmetrovke: RK Arcont Radgona 4/4; RK Velika Nedelja 9/7;
Izključitve: RK Arcont Radgona 10 min; RK Velika Nedelja 16 min;
Diskvalifikacija: Matjaž Hanželič.

Že pred tem je Arcont Radgona 28:22 (17:8) poražena v Cerkljah na Gorenjskem. Radgončani so na Gorenjsko ponovno odšli nepopolni in še drugič v sezoni morali priznati premoč Cerkljanom. Domačini, ki se borijo za napredovanje v 1.B ligo, so odločno začeli tekmo in povedli 8:1. Radgončani, ki so drugi zadetek dosegli šele v 14. minuti, so tako že zelo hitro ostali brez upanja na morebitno presenečenje. V nadaljevanju tekme razlika ni bila nikdar nižja od šestih zadetkov, tako da so se Gorenjci zasluženo veselili novih dveh točk, ki jih ohranjata v boju za sam vrh lestvice.

Za Arcont Radgono so na Gorenjskem nastopili: Oštir, Kl. Krajnc; Fridrih 4, Ketiš, Zorko 3, Ivanek 1, M. Žunič 4, Valpatič, Ke. Krajnc 4, Bratkovič 1, Tomić 5, P. Slekovec. Trener: Mitja Žuran.


Več v Šport