Na OŠ Stročja vas pripravili dobrodelni koncert za Kajo

Skupno je na odru nastopilo 110 ustvarjalcev, na prireditvi pa so za Kajo zbrali 1.730 evrov

Prlekija-on.net, sobota, 9. april 2016 ob 20:52

Kaja

Učenci in učitelji osnovne šole Stročja vas so za njihovo učenko Kajo pripravili dobrodelni koncert. Z dobrodelnim koncertom so zbirali denar za pripomočke, ki jih Kaja nujno potrebuje in kateri ji bodo olajšali življenje.

Učenka Kaja obiskuje 4. razred. Je vedoželjna, simpatična in navihana deklica, ki pa za lažje delo v šoli potrebuje številne pripomočke. Kaja je namreč vezana na invalidski voziček. Šola v Stročji vasi je resda novejša in sodobna, vendar pa ima še kar nekaj področij, ki bi jih bilo treba prilagoditi za gibalno ovirane osebe.

V želji, da bi Kaja postala čim bolj samostojna in da ji olajšajo življenje so se na šoli odločili, da bodo začeli zbirati sredstva za nujne pripomočke. Nakup potrebnih pripomočkov za Kajo je velik zalogaj in zato bodo skozi različne akcije zbirali potrebna sredstva.

Za Kajo je nastopila pestra paleta ustvarjalcev, ki so se za namene zbiranja sredstev za nabavo tehničnih pripomočkov za učenko Kajo, honorarju odrekli.

Nastopili so:
1. Mladi Pomurci
2. Okajeni muzikantje
3. Tamburaši Mlade strune
4. Tamburaši Zlate strune
5. Pihalna godba GŠ Ljutomer
6. pevka Ingrid
7. Klapovuhi
8. zbor Cvetka Golarja
9. Gočtan trio
10. Učenke 7. razreda
11. Katja Vunderl (harmonika)
12. Tolkalist Simon Škrlec
13. Cvenski oktet
14. Staša, Urška in Bea (violina, violončelo in klavir)
15. Zbor GFML
16. ples Matejka in Blaž
17. Ansambel Štrk

Prireditev je povezoval Andrej Mernik, ravnateljica Mateja Leskovar Polanič pa se je na koncu zahvalila vsem, ki so kakorkoli pomagali in sodelovali pri pripravi in izvedbi dobrodelnega koncerta. Še posebej gre zahvala za izvedbo koncerta učiteljici glasbe Katji Vunderl. Skupno je na odru nastopilo 110 ustvarjalcev, na prireditvi pa so za Kajo zbrali 1.730 evrov.

Še naprej pa poteka akcija zbiranja zamaškov v sodelovanju s podjetjem MPI - Embalaža. Nameravajo pa pripraviti še druge aktivnosti s katerimi bodo zbirali potrebna sredstva za Kajo. Sredstva za postavitev tehničnih pripomočkov za Kajo se zbirajo na posebnem računu, ki je odprt na SKB banki preko Rdečega križa Ljutomer 03173-1000430661 - Za Kajo.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje