Eden vijugal po cestišču brez vozniškega dovoljenja, drugi močno pijan

Zaradi suma, da vozi osebni avtomobil pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, mu je bil odrejen strokovni pregled, ki pa ga je odklonil

Prlekija-on.net, torek, 12. april 2016 ob 19:41
Policija

Policija

Policisti Policijske postaje Gorišnica so v ponedeljek, 11. aprila, okoli 22. ure, zaradi znakov nezanesljive vožnje v naselju Moškanjci, ustavili 23-letnega moškega iz okolice Vidma pri Ptuju, ki je vozil osebni avtomobil, znamke Peugeot Partner.

Ugotovili so, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma, da vozi osebni avtomobil pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, mu je bil odrejen strokovni pregled, ki pa ga je odklonil.

Policisti so mu nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu preprečili z zasegom vozila. Zoper kršitelja je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Operativno komunikacijski center PU Maribor pa je bil naslednji dan, 12. aprila, okrog 11.40 ure, obveščen, da v Dornavi voznik osebnega vozila vozi tako, da vijuga po celoten vozišču. Voznik omenjenega vozila se je kmalu za tem sporočilom ustavil ob cesti, kjer so ga izsledili policisti PP Gorišnica. Z voznikom so opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal prisotnost 1,22 miligramov alkohola na liter krvi. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje, pri čemer so bila uporabljena sredstva za vezanje in vklepanje. Zaradi nepravilne strani in smeri vožnje mu bo izdan plačilni nalog.


Več v Črna kronika