V Dobrovniku so brnela terenska vozila

Vonj po bencinskih in dizelskih hlapih

Jože Žerdin, petek, 29. april 2016 ob 16:08
Tekmovanje v OFF ROAD-u

Tekmovanje v OFF ROAD-u

Društvo ljubiteljev terenskih vozil A.R.O. Trnje v občini Črenšovci, ki letos obeležuje 20. letnico obstoja in delovanja društva je pri Nogradovi gramoznici v Dobrovniku pripravilo drugo državno prvenstvo v OFF ROAD tekmovanju in sicer so se tekmovalci s terenskimi vozili pomerili v dveh spretnostnih vožnjah. 31 ekip je skozi cel dan s pomočjo svojih štirikolesnikov številnim radovednim obiskovalcem pokazalo svoje znanje, spretnost, izkušnje in izurjenost na poligonu.

Sam tekmovalni del je bil za vsakega voznika preizkušnja, kajti bilo je veliko prahu, ko so se morali z vozili popeljati na vseh mogočih ovirah, ki so potrebne za tovrstno državno tekmovanje. Tekmovalci so tekmovali z vozili na bencin in dizel. V Dobrovniku je organizator pripravil zelo zahtevno progo, kjer so bili vzponi in padci. Za tako tekmovanja je potrebno, da je teren za tekmovanje malo razmočen z dežjem, a letos žal temu ni bilo tako, ampak je bilo veliko prahu. Tekmovanja so se udeležile ekipe in posamezniki iz slovenskih društev.

To je bila že druga dirka v državnem prvenstvu v OFF ROAD-u. Čeprav je šlo za velik zalogaj je društvo pri organizaciji tekmovanja na pomoč priskočila Občina Črenšovci, Občina Dobrovnik, podjetje Nograd. Obisk je bil zelo dober, saj so v času dirke obiskovalci uživali in navijali za svoje tekmovalce, kjer je bilo prisotnega veliko adrenalina, uživanje, veselja, pri čemer se je pokazalo, kaj vozila in vozniki zmorejo preseči vsako še tako težko prepreko ali oviro na progi. Na tekmovanju je bilo v ospredju znanje, zmogljivost in gume za vsakega voznika. Tudi za varnost s strani organizatorja je bilo dobro poskrbljeno s strani zdravniške ekipe, redarjev in gasilcev. Ob koncu tekmovanja so najboljšim tekmovalcem podelili pokale in praktične nagrade. Za vse tekmovalce je bilo tekmovanje v Dobrovniku prava odskočna deska za še tri letošnja državna tekmovanja terenskih vozil.


Več v Šport