Na ogrevanje za prekmurski oviratlon na Pokljuko

Mineva leto dni, od kar je Športno društvo Oviratlon ob Soboški kamešnici organiziralo premierni prekmurski oviratlon, 25. junija, pa se lahko na oviratlonu preizkusite na Pokljuki

Prlekija-on.net, nedelja, 1. maj 2016 ob 18:15

Oviratlon na Pokljuki

Mineva leto dni, od kar je Športno društvo Oviratlon ob Soboški kamešnici organiziralo premierni prekmurski oviratlon, ki je navdušil tako udeležence kot številne gledalce. Ta vselej zanimiva osebna preizkušnja se bo na istem prizorišču odvila 10. septembra, že čez manj kot dva meseca, natančneje 25. junija, pa se lahko na oviratlonu preizkusite na Pokljuki, kjer se je ta nepozabna avantura leta 2012 tudi začela. Velja spomniti, da se čas za ugodnejšo prijavnino na pokljuški oviratlon izteka – to možnost imate le še do vključno tega torka, 3. maja.

Pokljuški gozdovi nudijo za organizacijo oviratlona povsem drugačne, a zato nič manj atraktivne naravne pogoje, kot jih prekmurske ravnice, Soboška kamešnica in Pomgradov peskokop. Oviratlonca bo na 10-kilometrski progi pričakalo 23 ovir, na katerih bo sam ali s pomočjo ostalih junakov te nepozabne avanture preizkusil tako svoje telesne kot psihične sposobnosti ter dokazal, da je s trudom, z odločnostjo in v timskem duhu mogoče premagati še tako zahtevne izzive.

In kaj žene človeka, da se poda na doživetje, kot je oviratlon? Da po vseh štirih zagazi v blato? Skoči v kontejner z vodo, ki ima vse prej kot kopalcu prijazno temperaturo? Da se požene med žičke z električno napetostjo? Pa v cevi in tunele, v katerih te zlahka zgrabi klavstrofobija? Se sooči s preprekami, pri katerih mora, da jih premosti, zbrati ves svoj pogum in iz sebe iztisniti še zadnje atome moči?

Na oviratlon po dobro voljo in samozavest
Najbrž ima vsak oviratlonec svoj odgovor, strnili pa bi jih lahko takole. »Adrenalin, ki mi ga požene po žilah že ogrevanje na startu. Veselje na obrazih, ko se smeje zapodimo v blato in se igraje poženemo po progi naprej. Prijateljska roka, ki me potegne čez oviro, ki je previsoka, da bi lahko čez njo splezala sama. Zadovoljstvo, ki ga občutim, ko nekomu pomagam v boju s samim seboj, da premaga oviro, ki se mu je še pred trenutki zdela prezahtevna, da bi se je sploh lotil. Pa tudi občutki pri ovirah, ki nas popeljejo nazaj v brezskrbno otroštvo, ali pri tistih, ob katerih se lahko zaradi komičnih situacij, ki se pojavijo pri njihovem premagovanju, do solz nasmejiš s svojimi prijatelji. Predvsem pa pozitivna energija, dobra družba in zavest, da si po tem, ko enkrat na oviratlonu premagaš samega sebe in svoje strahove, velik bolj pripravljen na to, da se soočiš s katero koli težavo ali izzivom, ki ti ga prinese življenje. In da se lahko na prijatelja, ki ti je pomagal pri tej preizkušnji in te ni pustil dobesedno v blatu, zaneseš za vse življenje.« 

Cenejše prijave le še do torka
Da boste zadnjo junijsko soboto tudi vi doživeli vse to in še več, je ekipa oviratlon že v polnem zagonu. »Pokljuški gozdovi ponujajo neskončne naravne danosti za postavitev ovir, ob tem pa naša kreativna ekipa nenehno tuhta, kako vse to še izboljšati in nadgraditi. Poletni oviratlon bo na Pokljuki doživel že peto izvedbo, zato je še toliko bolj pomembno, da se vselej spomnimo česa novega«, poudarjajo v Športnem društvu Oviratlon. Izpostavljajo še, da se v torek, 3. maja, izteče prijavno-plačilni rok, v katerem je startnina 30 evrov. Od srede naprej bo ta znašala 35 evrov, zato se s prijavo splača pohiteti. Tudi za Oviratlon v Prekmurju velja, da je cenejša prijava ugodnejša. Drugi prijavno-plačilni rok, v katerem boste za startnino odšteli 25 evrov, se izteče 20. junija 2016.

Tudi letos za dober namen
Oviratlonci 1 evro od vsake plačane prijavnine na Oviratlon Pokljuka in Oviratlon Prekmurju podarijo, in sicer otrokom, ki so na rehabilitaciji v URI – Soča, in otrokom ter mladim v Kriznem centru za mlade Murska Sobota.

Več informacij najdete na spletni strani www.oviratlon.si, na kateri se za oba izziva seveda tudi prijavite.

Foto: Damjan Končar, Matej Župec, Milan Tomažin


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport