Vinska reprezentanca Slovenije odhaja na Evropsko prvenstvo vinarjev

Ob Vinski reprezentanci Slovenije se bodo za naslov evropskega prvaka pomerile še reprezentance Nemčije, Italije, Avstrije, Švice in Madžarske

Prlekija-on.net, sreda, 25. maj 2016 ob 12:12
Vinska reprezentanca Slovenije

Vinska reprezentanca Slovenije

Od srede, 25. maja, do nedelje, 29. maja 2016, bo v nemškem Mainzu potekalo 4. Evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu, Winzer Euro 2016. Ob Vinski reprezentanci Slovenije se bodo za naslov evropskega prvaka pomerile še reprezentance Nemčije, Italije, Avstrije, Švice in Madžarske.

Slovenska izbrana vrsta je proti Nemčiji odpotovala danes, 25. maja, v zgodnjih jutranjih urah. Nocoj jih tako že kmalu po prihodu čaka uradna otvoritev prvenstva ter žreb skupin. V četrtek sta na sporedu že prvi dve tekmi. V treh tekmovalnih dnevih reprezentance čaka 11 tekem in veliki finale, ki bo v soboto.

Igranja v finalu si seveda želijo tudi naši nogometaši. Pričakovanja so velika, saj je naša reprezentanca dvakratni evropski prvak v tem tekmovanju. Vinska reprezentanca Slovenije je postala prvak leta 2011, ko je premierno, 1. Evropsko prvenstvo vinskih reprezentanc gostila Madžarska. V letu 2012 so obranili naslov prvaka na Evropskem prvenstvu v Avstriji, 3. Evropsko prvenstvo, ki je bilo leta 2014 v Švici so končali na 4. mestu.

Sočasno z zaključkom letošnjega Evropskega prvenstva Vinskih reprezentanc v nemškem Mainzu, bo Slovenija tudi uradno prevzela organizacijo naslednjega, že petega prvenstva, ki bo od 23. - 27. maja 2018 potekalo v naši vinorodni deželi, z osrednjim dogajanjem v Goriških brdih, Ljubljani in Mariboru.

Predstavitev Vinske reprezentance Slovenije
Vinska reprezentanca Slovenije šteje 34 članov. Predsednik Vinske reprezentance Slovenije je Danilo Steyer, trener Sebastijan Rojs, seznam preostalih igralcev, ki so po večini iz Štajerske in Goriških brd, pa ponuja vrsto velikih vinarskih imen, ki tudi na ta način izvrstno skrbijo za prepoznavnost Slovenije in njenih vin na pomembnih tujih trgih.

Med slovenskimi vinarji je veliko nogometnih navdušencev in igralcev, ki igrajo v rekreativnih ligah ali so celo igralci v profesionalnih nogometnih klubih. Slovenski vinarji vsako leto odigrajo številne prijateljske nogometne tekme, Slovenska vinska reprezentanca v nogometu pa je že leta trn v peti številnih nogometnih ekip.


Več v Šport