Štirinajsti vinsko kulinarični praznik med prleškimi vinogradi - Salon Jeruzalem 2016

Šipon, ponos Prlekije in raritete Jeruzalema

Prlekija-on.net, torek, 31. maj 2016 ob 10:04
V soboto, 4. junija bo potekala vinsko kulinarična prireditev Salon Jeruzalem 2016. Prleški vinarji bodo ponovno razvajali z najboljšim, kar premorejo njihove kleti. Že štirinajstič zapored vabijo na Salon Jeruzalem v osrčje idiličnih jeruzalemskih vinogradov na nepozabno doživetje okusov. Na pokušnjo bodo izbrani zakladi vinskih kleti, srečanja z vinarji in bogat izobraževalni ter zabavni program. Prireditev bo potekala na Dvorcu Jeruzalem.

Vodeni degustaciji Okusi Salona Jeruzalem na temo »Šipon, ponos Prlekije« in »Raritete Jeruzalema« bo vodila priznana slovenska enologinja Tadeja Vodovnik Plevnik. Tema prleške kulinarike okusov Salona Jeruzalem je letos ajda. Salonsko dogajanje bodo popestrili folklorni skupini in tamburaški orkester. Tudi zaključek salona bo glasbeno obarvan.

Salon sta najavljala dva izjemno okusna vinsko-kulinarična večera. Gurmane in vinoljube, so z okusi Salona Jeruzalem razvajali v gostilni Tramšek in v gostilni Zorko.

Osrednje dogajanje sobotnega štirinajstega zaporednega Salona Jeruzalem je le še dodaten razlog za obisk in uživanje v okusih in lepotah jeruzalemskih vinogradov, ki veljajo za ene najlepših vinorodnih področij v tem delu Evrope.

Program prireditve: www.jeruzalem.slovino.com

Salon Jeruzalem 2016


Več v Družabno