Zlata medalja Decanter za rumeni muškat Jeruzalem Ormož

Rumeni muškat Jeruzalem Ormož osvojil zlato medaljo na enem najbolj priznanih mednarodnih vinskih ocenjevanj – Decanter Wolrd Wine Awards

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. junij 2016 ob 13:54
Rumeni muškat Jeruzalem Ormož

Rumeni muškat Jeruzalem Ormož

Pri največjem slovenskem vinogradniku, v vinski kleti P&F Jeruzalem, se lahko letos pohvalijo z že kar nekaj nagradami. Ena najbolj sladkih in najbolj žlahtnih je v klet prišla v začetku junija. Uradni rezultati Decanter World Wine Awards 2016, ki velja za enega najuglednejših in največjih mednarodnih ocenjevanj, so kleti P&F Jeruzalem prinesli kar 8 priznanj. Med temi je tudi prva zlata medalja Decanter, za Rumeni muškat Jeruzalem Ormož, ki je bil ocenjen s 95 točkami. Iz kleti sporočajo, da so na nagrado še posebej ponosni, saj gre za vino, ki je med njihovimi kupci že vrsto let izjemno priljubljeno, dostopno pa je na policah večine trgovcev.

V Londonu, kjer je potekalo največje mednarodno ocenjevanje Decanter WWA 2016, je bilo v strokovni žiriji zbranih kar 244 strogih strokovnih sodnikov, med njimi tudi 69 »Masters of wine«. Ocenjevali so več kot 16.000 prijavljenih vzorcev iz vsega sveta.

V izjemno kakovostni in veliki mednarodni konkurenci je kleti P&F Jeruzalem uspelo osvojiti osem priznanj, od tega tri priporočila, eno bronasto medaljo, tri srebrne in eno zlato. Najbolj so se seveda razveselili prve zlate medalje iz ocenjevanja Decanter WWA, ki so jo prejeli za Rumeni muškat 2015 iz linije Jeruzalem Ormož, ki ga lahko najdete pravzaprav v vsaki bolje založeni trgovini in uživate v potrjeno vrhunskem vinu.

Mitja Herga, direktor in glavni enolog kleti je ob prejetem priznanju za Rumeni muškat Jeruzalem Ormož povedal: »Rumeni muškat je bila vedno zelo priljubljena sorta iz naše kleti. Je aromatična sorta, ki se pri nas običajno pojavlja v slajši obliki. Skrbno pridelovanje grozdja v vinogradu, izbira optimalnega časa trgatve, uporaba inertnega sistema za ohranjanje arom in primerne tehnologije skozi predelavo grozdja ter nega vina, se odražajo v vinu, ki so ga nagradili tudi člani strokovne žirije ocenjevanja. Posebnost tega vina je, da poleg izrazite sortne arome ohranja prijetno ravnovesje med preostankom sladkorja in kislino. Slednja, ki je značilna za Ljutomersko-Ormoške gorice, daje vinu svežino, lahkotnost in sočnost


Več v Gospodarstvo

Ocenjevanje Vino Slovenija 2024 je Radgonskim goricam podelilo šampiona in deset zlatih medalj

Šampion za Radgonske gorice

sreda, 24. julij 2024 ob 17:11
Kako pravilno prati različne vrste tekstila

Kako pravilno prati različne vrste tekstila

sreda, 24. julij 2024 ob 16:56