Tržnice za popestritev dogajanja

Gregor Žižek s Spodnjega Kamenščaka, koordinator prireditev v občini Ljutomer

Prlekija-on.net, torek, 27. oktober 2009 ob 07:06
Gregor Žižek

Gregor Žižek

Lokalna turistična organizacija (LTO) Prlekija Ljutomer, zavod v lasti občine Ljutomer, pod vodstvom direktorja Andreja Vršiča vsakoletno z raznimi dejavnostmi skrbi za promocijo Prlekije, obenem pa s prodajo produktov zagotavlja veliko sredstev za svoje delovanje.
Z namenom koordinacije prireditev v občini Ljutomer je bil lanskega septembra za določen čas v tem zavodu zaposlen 36-letni Gregor Žižek s Spodnjega Kamenščaka pri Ljutomeru. "Ob nastopu novega delovnega mesta sem imel prvo nalogo pripraviti martinovanje. To je bil zame neki nov izziv. Na razpolago sem imel izredno malo časa, vendar upam, da so bili obiskovalci s prireditvijo zadovoljni. Zavedam pa se, da bi bilo lahko tudi boljše," se svoje prve naloge spominja Žižek, ki je po izobrazbi profesor zgodovine in sociologije, vendar omenjenih predmetov ni nikoli poučeval. "V osnovni šoli Križevci sem nadomeščal v prvih treh razredih, pozneje pa sem kar nekaj let delal v Centru za socialno delo v Murski Soboti, med drugim tudi v tamkajšnjem kriznem centru za mlade."

LTO Prlekija Ljutomer je že v preteklosti na ljutomerskem Glavnem trgu pripravljala tržnice, na katerih so ponudniki med drugim ponujali številne prleške kulinarične specialitete, pod Žižkovim vodstvom pa imajo na tržnici vedno več ponudnikov in tudi obiskovalcev, ki izdelke kupujejo. "Vsako prvo in tretjo soboto pripravljamo na osrednjem trgu v Ljutomeru turistično tržnico, na naš poziv pa se redno odzove vsaj dvanajst ponudnikov. Tržnica je izredna popestritev sobotnega dogajanja na prenovljenem trgu," ugotavlja Žižek, ki tudi poprime za druga dela v okviru LTO Prlekija Ljutomer. Tako je v teh dneh informator v turistično-informacijskem centru na Jeruzalemu, kjer skrbi tudi za prodajo vrhunskih vin prleških vinogradnikov, zaključuje pa še priprave na letošnje martinovanje. "Pod šotorom na Glavnem trgu v Ljutomeru bomo v petek, 6., in soboto, 7. novembra, znova pripravili martinovanje. V petek bodo obiskovalci od 16. ure naprej lahko poizkusili prleška vina ter prisluhnili kvalitetnemu triu - Juretu Toriju (harmonika), Ewaldu Oberlaitnerju (kontrabas) in Indijcu Ganeshu (bobni). V sobotnem dopoldnevu, od 8. ure naprej, bo Martinova tržnica, pripravili bomo otroški oder, s katerim želimo na prireditev privabiti najmlajše, nastopile bodo nekatere še neuveljavljene skupine, izvedli bomo krst mošta, nato pa nas bosta zabavala Prleški kvintet in skupina Nude," je program letošnjega ljutomerskega martinovanja predstavil Žižek in poudaril, da bo tudi letos vstop v šotor za vse brezplačen.

Poleg obilice dela v LTO Prlekija Ljutomer si Žižek vzame čas tudi za glasbo. Igra namreč klarinet. Končal je nižjo glasbeno šolo v Ljutomeru, več kot dvajset let pa je aktiven član pihalnega orkestra, ki deluje v Kulturnem društvu Ivana Kaučiča Ljutomer. "Enkrat tedensko imamo vaje, skozi celotno leto pa se zvrsti tudi veliko nastopov. V preteklosti smo med drugim izvedli dve izredno uspešni gostovanji na Švedskem in v Franciji, izdali pa smo tudi zgoščenko in je naletela na pozitivne kritike," še doda Žižek.

Človek konsenza in treznega razmišljanja

Andrej Vršič, direktor LTO Prlekija Ljutomer: "Gregor Žižek je človek konsenza in treznega razmišljanja, je vesten delavec, pripravljen poprijeti za vsako naloženo delo, ki ga z veseljem opravi. Je iznajdljiv, hitro najde rešitev za kakršen koli problem. Ima tudi smisel za humor. Delati z njim mi je v veliko zadovoljstvo."

Simon Novak, dirigent pihalnega orkestra KD Ivana Kaučiča Ljutomer: "Gregor je že dolga leta nepogrešljiv član ljutomerskega pihalnega orkestra. Brez njega marsikatera stvar ne bi stekla."


Več v Družabno