Pomurski športni festival s tremi glavnimi športnimi atrakcijami in petimi nastopajočimi glasbeniki

Človeški namizni nogomet, sumo nogomet, nogometni biljard, turnirji in trije koncertni dnevi. – Vstopnine ne bo.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. junij 2016 ob 08:45
Pomurski športni festival

Pomurski športni festival

Po lanskem prvem in zelo uspešnem letos ŠD Meteor Melinci spet pripravlja Pomurski športni festival. Teden dni trajajoč največji športni dogodek v Pomurju bo v športnem parku Melinci potekal od 27. junija do 3. julija.

Nogomet v različnih oblikah, turnirji v odbojki, košarki in javna sparinga
Športno festivalsko dogajanje se bo prvega dne začelo z nogometnim turnirjem za mlajše selekcije in turnirjem v odbojki na mivki za mešane trojke, pomerili pa se bomo še v človeškem namiznem nogometu. V torek bodo na vrsti nogometni turnir na milnici, turnir v odbojki na mivki za moške dvojice, med dvema ognjema in veteranski nogometni turnir.

Tretji dan bo sledil sumo nogomet, potekala bosta tudi košarkarski turnir in turnir v odbojki na mivki za ženske dvojice. Istega dne pa bodo trije judo klubi predstavili judo, predstavitvi bo sledilo še tekmovanje. V četrtek bomo tekmovali v nogometnem biljardu, razgibali pa se bomo ob plesnih ritmih Plesne šole Zeko.

Petkovo dogajanje med drugim posvečajo dobrodelni nogometni tekmi, v kateri se bosta pomerili reprezentanci MNZ MS in MNZ Lendava. Zbrana prostovoljna sredstva in pakete pomoči bodo podarili Anini zvezdici Pomurje.

Sobota je med drugim rezervirana za Pomurski javni sparing v boksu in kickboksu, odvilo se bo še tekmovanje v strelstvu. Pripravljajo tudi pohod generacij. V sklopu zadnjega festivalskega dne bodo proslavili 40-letnico športnega društva.

A to ni vse. V četrtek, 30. junija, se bo odvijalo 26. tradicionalno streljanje penalov, v soboto pa 26. tradicionalni dnevno-nočni turnir v malem nogometu.

Letos kar pet nastopajočih glasbenikov: Ivan Zak v petek - Ansambel Toneta Rusa v nedeljo
V petek, 1. julija, se bo zvečer začel prvi izmed letos kar treh koncertnih dni. Nastopili bodo Poskočni muzikanti in Ivan Zak. V soboto zvečer bodo na oder stopili Mladi Pomurci. V nedeljo, 3. julija, pa bodo za nepozabni zaključek festivala poskrbeli člani dveh ansamblov, Ansambla Toneta Rusa in Ansambla Horizont.

Za najmlajše Bumerang Sreče, čarovnik, angleške delavnice
Za najmlajše v ponedeljek pripravljajo šport brez meja in angleške delavnice, povabili pa so tudi čarovnika. V četrtek pa bodo najmlajši uživali v vodnih dogodivščinah in ustvarjalnicah.

In še: na velikem platnu bo mogoč ogled nogometnih tekem EURO 2016, na festivalu pa se bodo predstavili tudi ponudniki zdrave športne prehrane.

Pred vstopom v poletna meseca se nam torej obeta izjemen in nepozaben športni ter glasbeni Pomurski športni festival.

Vse informacije so dostopne tudi na www.pomurskisportnifestival.si in na uradni Facebook strani Pomurski športni festival.


Več v Šport