Pomurski športni festival s tremi glavnimi športnimi atrakcijami in petimi nastopajočimi glasbeniki

Človeški namizni nogomet, sumo nogomet, nogometni biljard, turnirji in trije koncertni dnevi. – Vstopnine ne bo.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. junij 2016 ob 08:45
Pomurski športni festival

Pomurski športni festival

Po lanskem prvem in zelo uspešnem letos ŠD Meteor Melinci spet pripravlja Pomurski športni festival. Teden dni trajajoč največji športni dogodek v Pomurju bo v športnem parku Melinci potekal od 27. junija do 3. julija.

Nogomet v različnih oblikah, turnirji v odbojki, košarki in javna sparinga
Športno festivalsko dogajanje se bo prvega dne začelo z nogometnim turnirjem za mlajše selekcije in turnirjem v odbojki na mivki za mešane trojke, pomerili pa se bomo še v človeškem namiznem nogometu. V torek bodo na vrsti nogometni turnir na milnici, turnir v odbojki na mivki za moške dvojice, med dvema ognjema in veteranski nogometni turnir.

Tretji dan bo sledil sumo nogomet, potekala bosta tudi košarkarski turnir in turnir v odbojki na mivki za ženske dvojice. Istega dne pa bodo trije judo klubi predstavili judo, predstavitvi bo sledilo še tekmovanje. V četrtek bomo tekmovali v nogometnem biljardu, razgibali pa se bomo ob plesnih ritmih Plesne šole Zeko.

Petkovo dogajanje med drugim posvečajo dobrodelni nogometni tekmi, v kateri se bosta pomerili reprezentanci MNZ MS in MNZ Lendava. Zbrana prostovoljna sredstva in pakete pomoči bodo podarili Anini zvezdici Pomurje.

Sobota je med drugim rezervirana za Pomurski javni sparing v boksu in kickboksu, odvilo se bo še tekmovanje v strelstvu. Pripravljajo tudi pohod generacij. V sklopu zadnjega festivalskega dne bodo proslavili 40-letnico športnega društva.

A to ni vse. V četrtek, 30. junija, se bo odvijalo 26. tradicionalno streljanje penalov, v soboto pa 26. tradicionalni dnevno-nočni turnir v malem nogometu.

Letos kar pet nastopajočih glasbenikov: Ivan Zak v petek - Ansambel Toneta Rusa v nedeljo
V petek, 1. julija, se bo zvečer začel prvi izmed letos kar treh koncertnih dni. Nastopili bodo Poskočni muzikanti in Ivan Zak. V soboto zvečer bodo na oder stopili Mladi Pomurci. V nedeljo, 3. julija, pa bodo za nepozabni zaključek festivala poskrbeli člani dveh ansamblov, Ansambla Toneta Rusa in Ansambla Horizont.

Za najmlajše Bumerang Sreče, čarovnik, angleške delavnice
Za najmlajše v ponedeljek pripravljajo šport brez meja in angleške delavnice, povabili pa so tudi čarovnika. V četrtek pa bodo najmlajši uživali v vodnih dogodivščinah in ustvarjalnicah.

In še: na velikem platnu bo mogoč ogled nogometnih tekem EURO 2016, na festivalu pa se bodo predstavili tudi ponudniki zdrave športne prehrane.

Pred vstopom v poletna meseca se nam torej obeta izjemen in nepozaben športni ter glasbeni Pomurski športni festival.

Vse informacije so dostopne tudi na www.pomurskisportnifestival.si in na uradni Facebook strani Pomurski športni festival.