Največji rally starodobnikov na svetu, letos potekal tudi tri dni v Sloveniji

Letošnjega relija se je udeležilo 107 vozil, od katerih jih je 101 še vedno na poti in so se zapeljali skozi Mursko Soboto in Maribor

Prlekija-on.net, torek, 12. julij 2016 ob 13:24
Rally Peking to Paris 2016 v Mariboru, foto: Karmen Razlag

Rally Peking to Paris 2016 v Mariboru, foto: Karmen Razlag

Skozi Slovenijo je letos prvič potekal največji rally starodobnikov na svetu – tradicionalni že 6. Rally Peking to Paris, ki ga organizira Peking to Paris Rally Association Ltd, Oxon, Velika Britanija pod okriljem mednarodne zveze za starodobnike FIVA. V naši državi se starodobniki zadržujejo tri dni, od 11. do 13. julija.

V Slovenijo so vozniki vstopili iz Madžarske v Prekmurju na Kobilju in potovali skozi Mursko Soboto do Maribora, kjer smo jih obiskali. Vozila so se v Mariboru ustavila za približno 30 minut na parkirišču na Trgu Leona Štuklja. Tam jih je pozdravil tudi župan Mestne občine Maribor, dr. Andrej Fištravec.

Drugi dan jih je pot vodila preko Pohorja do Velenja, Vranskega, Ivančne Gorice, preko Krima do Bistre in nato do Ljubljane, kjer bo tretji dan štart preko Škofje Loke do Dražgoš in Krope ter naprej proti Italiji, kjer bodo v Ratečah zapustili Slovenijo.

Letošnjega relija se je udeležilo 107 vozil, od katerih jih je 101 še vedno na poti. Posadke so iz več kot 25 držav iz vseh kontinentov, sodelujejo pa starodobna vozila od letnika 1915 pa vse do 1975. Organizator tras v Sloveniji je Ferdinand Poberžnik in ŠD OMIKRON Plus.


Več v Družabno