Kristjan Klemenčič med svetovno elito

Umag je gostil nad 1000 karateistov

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. julij 2016 ob 17:32
KK Radgona v Umagu

KK Radgona v Umagu

V organizaciji svetovne karate zveze WKF je med 27. in 30.6.2016 v Umagu potekal štiridnevni trening v športnih katah in borbah pod vodstvom večkratnih svetovnih in evropskih prvakov. Kampa se je udeležilo preko 1000 udeležencev iz 53 držav sveta. Prisotni so bili karateisti iz držav kot so: Kanada, Avstralija, Afrika, Bocvana, Izrael, Združeni Arabski Emirati, Japonska, veliko držav članic Evropske unije med katerimi je bila tudi Slovenija in še veliko drugih. Iz Shotokan karate do kluba Gornja Radgona se je kampa udeležil Kristjan Klemenčič, ki je skupaj s 300 drugimi udeleženci treniral kate pri večkratnem svetovnem prvaku Luci Valdesiju in Riki Usami. Predrag Stojadinov, Davide Benetello, Rafael Agayev in Douglas Brose pa so trenirali športne borbe, katerih treningov se je udeležilo približno 700 karateistov.

V sklopu kampa pa se je od 1. 7. do 3. 7. 2016 odvijalo tudi svetovno prvenstvo v športnih katah in borbah. Turnirja sta se udeležila Kristjan Klemenčič in David Klobasa iz Shotokan karate do kluba Gornja Radgona. Na turnirju je prav tako sodelovalo preko 1050 tekmovalcev iz 53 držav sveta. Kristjan Klemenčič je na turnirju med 55 sotekmovalci v kategoriji U14, najprej premagal nasprotnika iz Srbije in nato še iz Madžarske z rezultatom 5:0, nato pa je izgubil 4:1 proti slovaškemu tekmovalcu, ki pa je v naslednjem krogu izgubil in tako Kristjan ni imel možnosti za repasaž, ki bi mu lahko prinesel višjo uvrstitev. David Klobasa je prvo kolo izgubil proti nasprotniku iz Belgije z 4:1, nato pa ni imel možnosti delati repasaža, saj je njegov nasprotnik iz Belgije v polfinalu izgubil proti Francoskemu nasprotniku.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Šport