Na Športno rekreativnih igrah v Ljutomeru je tekmovalo 28 ekip

Prijavljene ekipe so se lahko pomerile v plavanju, odbojki na mivki, nogometu na travi in badmintonu na mivki

Prlekija-on.net, sreda, 27. julij 2016 ob 08:45
Športno rekreativne igre

Športno rekreativne igre

Od petka do nedelje, 22.-24. julija, so se na letnem kopališču v Ljutomeru odvijale Športno rekreativne igre. Prijavljene ekipe so se lahko pomerile v plavanju, odbojki na mivki, nogometu na travi in badmintonu na mivki.

Plavanja 2 x 50 m
Prijavljenih je bilo 13 ekip od tega 9 v kategoriji do 15 let in 4 nad 15 let. Ekipa je štela dva tekmovalca, vsak je preplaval 50 m z vmesno "štafetno predajo". Naenkrat je tekmovalo največ 4 ekipe. Štart in plavalna tehnika sta bila poljubna. Zmagala je ekipa z najhitrejšim časom v cilju.

Odbojka na mivki
V kategoriji pod 15 let so bile prijavljene 4 ekipe, v kategoriji nad 15 let nobena ekipa. Ekipa je štela tri igralce. Igrali so vsak z vsakim na en dobljeni niz do 21 točk z menjavo igralnega polja pri 11 točkah. Sprejem servisa je bil dovoljen z zgornjim odbojem in prvo odbito žogo čez mrežo, servis poljuben, vsak dotik mreže napaka. Najboljša ekipa je bila tista, ki je dosegla največ zmag oziroma imela najboljšo razliko v točkah.

Badminton na mivki
Prijavljene so bile 4 ekipe v kategoriji do 15 let, v kategoriji nad 15 let pa nobena. Ekipa je štela dva tekmovalca. Naenkrat so tekmovali vsi štirje pari na dveh površinsko prilagojenima badmintonskima igriščema. Igrali so vsak z vsakim na dva dobljena niza do 15 točk. Igra je potekala po pravilih dvoranskega badmintona. Najboljša ekipa je bila tista, ki je dosegla največ zmag oziroma imela najboljšo set razliko.

Nogomet na travi
Prijavile so se 4 ekipe v kategoriji do 15 let in 3 ekipe v kategoriji nad 15 let. Ekipa je štela tri tekmovalce. Na travnati površini z merami 20 x 10 m so ekipe igrale vsaka z vsako, 2 x 5 min pri mlajši in 2 x 7 min pri starejši kategoriji. Igrali so vsak z vsakim na dva dobljena niza do 15 točk. Igra je potekala po pravilih dvoranskega badmintona. Najboljša ekipa je bila tista, ki je dosegla največ zmag oziroma imela najboljšo gol razliko.

Vsega skupaj je tekmovalo 28 ekip v mlajši in starejši kategoriji, to je približno 70 udeležencev in nekaj več deset naključnih gledalcev oziroma kopalcev. Najboljše tri ekipe v vsaki kategoriji so prejele medalje, vse prijavljene ekipe pa spominsko majico. Igre so imele zabavno-družabno noto, v nekaterih primerih je v žaru borbe na plano privrela tudi tekmovalnost in želja po zmagi.

Vsi rezultati so v priponki.