Devet oseb se je s skrivanjem v prikolici poizkušalo izogniti mejni kontroli

Šest odkritih oseb je bilo iz Afganistana, trije pa iz Pakistana

Prlekija-on.net, sreda, 27. julij 2016 ob 11:31
Šest odkritih oseb je bilo iz Afganistana, trije pa iz Pakistana, foto: PMP Gruškovje

Šest odkritih oseb je bilo iz Afganistana, trije pa iz Pakistana, foto: PMP Gruškovje

V torek, 26. julija, ob 12.20 sta na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo, s tovornim vozilom znamke Mercedes Benz in priklopnim vozilom znamke Tirsan, turških registrskih oznak, vstopala turška državljana, stara 40 in 29 let.

Pri pregledu tovornega in priklopnega vozila z napravo CO2 tester je le-ta pokazala povečano koncentracijo CO2 v priklopnem vozilu. Policisti so ugotovili, da je poškodovana oz. prerezana tudi pletenica. Zato so opravili še pregled notranjosti priklopnega vozila in med tovorom odkrili 9 oseb, ki so se poizkušale izogniti mejni kontroli in tako nedovoljeno vstopiti v našo državo oz. na schengensko območje. Šest odkritih oseb je bilo iz Afganistana, 3 pa iz Pakistana.

Zoper osebe skrite v tovornem vozilu so policisti izvedli prekrškovni postopek zaradi poskusa izmaknitve mejni kontroli. Po končanem postopku so vseh devet zavrnili nazaj na Hrvaško.

Pristojnemu tožilstvu bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, po 308. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).


Več v Črna kronika