Prlekijo bodo v nedeljo ponovno preplavili rekreativni kolesarji

Po startu pri Biotermah v Mali Nedelji bodo kolesarski navdušenci pedala vrteli na treh različnih progah, ki se vijejo po prelepi vinorodni pokrajini Slovenskih goric

Prlekija-on.net, sreda, 3. avgust 2016 ob 12:53
Rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji

Rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji

V nedeljo, 7. avgusta, Kolesarska sekcija Športnega društva Radenci pripravlja že tradicionalni, 21. rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji. Po startu pri Biotermah v Mali Nedelji bodo kolesarski navdušenci pedala vrteli na treh različnih progah, ki se vijejo po prelepi vinorodni pokrajini Slovenskih goric. Organizatorji pričakujejo, da bo ob sončnem koncu tedna prleški kolesarski praznik ponovno privabil pisano množico rekreativnih kolesarjev in njihovih navijačev.

Tekmovalci na tradicionalnem, 21. rekreativnem kolesarskem maratonu »Po Prlekiji«, bodo to nedeljo na parkirnem prostoru Bioterme Mala Nedelja startali ob 10 uri. V prelepem okolju Prlekije so jim tudi letos na voljo tri krožne kolesarske proge, ki bodo zadovoljile še tako zahtevne kolesarje. Biciklistični navdušenci vseh generacij se bodo lahko pomerili na družinskem maratonu s približno 20 kilometrsko ravninsko potjo, primerno za pristaše lahkotnejšega kolesarjenja ter družine z otroki, na malem maratonu, ki bo na 45-kilometrski trasi udeležencem pulz pospešil z dvema vzponoma ali na velikem maratonu s 68 kilometri in tremi vzponi, ki ponuja možnost potrditve tudi najbolj pripravljenim kolesarjem.

Kolesarski praznik za vse generacije
Rekreativni maraton po Prlekiji v nedrje te rodovitne in gostoljubne pokrajine vsako leto privablja več kolesarjev in njihovih spremljevalcev iz vse Slovenije, pa tudi iz tujine. Lani se je prireditve udeležilo 535 kolesarjev iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške Madžarske in Slovaške v starosti od 4 do krepko nad 80 let. Letos so obeti še višji, saj organizatorji pričakujejo okrog 600 udeležencev.

Svojo kolesarsko formo lahko ta konec tedna preizkusite tudi vi!
Prijave so možne na startu, med 7.15 in 9.45 uro. Ob vplačilu 15 evrov startnine vsak udeleženec brezplačno prejme spominsko športno majico, osvežilne napitke Radenske na startu in ob progi, okrepčilo s toplo malico na cilju ter kopanje v Biotermah Mala Nedelja na dan prireditve.


Več v Šport