54. AGRA – sejem uspešne poslovnosti in prodorne strokovnosti

Sejem bo v soboto, 20. avgusta ob 10. uri odprl predsednik Vlade RS Miro Cerar

Branko Košti, sreda, 10. avgust 2016 ob 13:05
Predstavitev 54. sejma AGRA

Predstavitev 54. sejma AGRA

Letošnji, že 54. mednarodni  kmetijsko-živilski sejem AGRA, v trajanju od 20. do 25. avgusta na sejmišču v Gornji Radgoni, daje vsebinske poudarke mednarodnemu letu stročnic, ekološkemu kmetijstvu in živilom, hrani iz naše bližine – lokalni prehranski oskrbi, zeliščem in aromatskim rastlinam, industrijski konoplji, nacionalnemu bogastvu gozdov in lesa, kmetijski tehniki za varno in okolju prijazno kmetovanje, mladim ter sodelovanju s Slovenci v zamejstvu ob 25. letnici osamosvojitve, je na novinarski konferenci povedal predsednik uprave pomurskega sejma mag. Janez Erjavec. Država partnerica bo Madžarska, z državnimi in pokrajinskimi predstavitvami se bodo predstavile Belorusija, Poljska, Srbija z Avtonomno pokrajino Vojvodino, iz Hrvaške Zagrebačka in Međimurska županija in Županijska komora Sisak.

Skupno 1798 razstavljalcev iz 30 držav (Avstrija, Belgija, Belorusija, Bosna in Hercegovina, Češka, Črna Gora, Danska, Egipt, Finska, Francija, Hrvaška, Indija, Irska, Italija, Japonska, Kitajska, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Romunija, Slovaška, Slovenija, Srbija, Švedska, Švica, Turčija, Velika Britanija, Združene države Amerike), bo na skupno 70.800 m2 razstavnih površin (24.000 m2 v halah, 28.500 m2 zunanjih površin, 13.000 m2 razstav živali in 15.300 m2 vzorčnih nasadov in maneži), predstavljalo najvidnejše svetovne blagovne znamke kmetijske mehanizacije, vse potrebno za pridelavo zdravih živil na okolju prijazen način ter vrhunske pridelke, prehranske izdelke, jedi, vina in produkte slovenske  živilsko predelovalne industrije. Predstavljene bodo slovenske avtohtone pasme živali, govedo, konji (en dan tudi ljutomerski kasač), prašiči, drobnica, perutnina, male živali in ribe v ribniku ter čebelarstvo. Za vse ljubiteljske in profesionalne vrtnarje in poljedelce bo zanimiv osrednji sejemski vrt, permakulturni vrt in sejemska njiva, pa tudi nasad hmelja, slovenskega trsnega izbora, jablane starih sort ter gozdno parkovni nasad. Bienalno pa bo ob njej potekal tudi 20. Mednarodni sejem embalaže, tehnike pakiranja in logistike, INPAK in razstava Natečaj Slovenski oskar za embalažo.

S ciljem čim večje obiskanosti in lažje dostopnosti do sejmišča, organizatorji zagotavljajo brezplačno parkiranje, v nedeljo tudi na parkirišču Arcont in brezplačni prevoz z minibusom do sejmišča in nazaj, organiziran pa bo tudi paketni avtobusni prevoz na relaciji Ljubljana – G. Radgona – Ljubljana, ki zajema prevoz, vstopnico na sejem in malico na sejmišču.

Obiskovalce vabijo tudi z ugodnimi cenami vstopnic in vstopnicami s popusti. Cena celodnevne vstopnice za odrasle je 7,00 €, za učence, dijake in študente 4,00 € (v soboto 3,00 €). Upokojenci si lahko sejem ogledajo za 6,00 €. Družinska vstopnica (2 odrasla in 3 otroci do 15 let) stane 14,00 €. Skupine nad 20 oseb lahko kupijo vstopnico s popustom, ki znaša 6,00 € na osebo, za skupine učencev, dijakov in študentov nad 20 oseb stane posamezna vstopnica 3,00 €. Za otroke do 6 let in invalide na vozičkih s spremljevalcem ni vstopnine.


Več v Gospodarstvo