1. krog PKL 2009/10

Rezultati 1. kroga PKL 2009/10

Matevž Jakelj, Miran Gomboc, Mitja Vernik, Mitja Hozjan, ponedeljek, 16. november 2009 ob 15:09
Pomurska košarkarska liga

Pomurska košarkarska liga

KK Gornji Petrovci : KK GMT Beltinci
69:49 (18:14, 20:3, 21:17, 10:15)
Murska Sobota OŠ1, sobota, 14.11., 15.30; Kous, Mlinarič
KK Gornji Petrovci: Bratkovič 24, Gomboc 18, Ismajlovič 12, Barbarič 7, Kerčmar D. 2, Rajnar 2, Šinkec 2, Pavlovič 2, Ambruš 0, Bodanec 0
KK GMT Beltinci: Cör 20, Slavič 10, Farkaš 6, Bojnec 6, Horvat D. 4, Fujs 2, Horvat K. 1, Gerenčer 0, Legen 0, Žižek 0

Na tekmo 1.kroga nove sezone nam je prišla v goste ekipa "žutih" oz. po novem "plavih", saj se je ekipa iz Beltinec predstavila z novimi modrimi dresi. Ko se je naša ekipa pol ure pred pričetkom tekme podala v dvorano, smo v njej že zagledali nekoliko okrepljeno ekipo gostov, kateri so se že pridno ogrevali in "polagali" na koš. Potem malo klepeta z enim in drugim, nato pa tudi mi za ogrevanje za pomembno tekmo.

Začetek tekme je prinesel precej nervozno igro na obeh straneh ter veliko izgubljenih žog, prvi koš pa so dosegli gostje. Sledil je odgovor Bratkoviča s trojko. Četrtina se je potem nadaljevala v izenačeni igri, saj je na koncu čertine semafor kazal rezultat 18 : 14.

V drugi četrtini smo se domačini "zejli fküper" in odigrali skoraj odlični v obrambi, saj so gostje v tem delu dosegli vsega tri točke in prednost v polčasu je znažala že lepih 21 točk (38 : 17).
Tretja četrtina je spet postregla z bolj izenačeno igro, v kateri so dobili priložnost tudi igralci iz klopi, padle pa so tudi 4 trojke. Najbolj aktiven v tem periodu je bil Cimon Cör, ki je dosegel devet od svojih 20 točk. Prednost smo povišali na 25 točk.

Zadnja četrtina pa je prinesla bolj sproščeno igro, tudi z nekaj napakami in izgubljenimi žogami na obeh straneh ter bolj ohlapno obrambo domačih, kar so gostje znali izkoristiti, ter četrtino dobiti za 5 točk (10 : 15).

Po zadnjem žvižgu sodnikov, katera sta svoje delo opravila zelo dobro, je na semaforju kazalo rezultat 69 : 49 za domače. Sledil je stisk rok in nato skupno druženje igralcev ter navijanje za naše na tekmi z Rusijo.
Čestitke ekipi iz Beltinec za fair play.

Sestavil: Miran Gomboc (KK Gornji Petrovci)

KK Paloma Sladki vrh : KD Sobota
58 : 87 (13:29, 16:22, 13:23, 16:13)
Sladki vrh OŠ, sobota, 14.11., 20.00; Chowdhury, Glavnik
KK Paloma Sladki vrh: Cehnar L. 18, Breg 12, Cehnar G. 10, Kulovec 7, Vernik 6, Nerat 5, Horvat 0, Tomažič 0, Tratenšek 0, Kikl 0
KD Sobota: Vogrinčič 28, Skandali 17, Ficko 14, Bilič 11, Kuzmič 9, Hari 4, Geder 2, Žigo 2, Titan 0, Melin 0

Pa se je začelo....PKL prvenstvo, ki od letošnje sezone naprej poteka tudi v našem kraju. Prvenec naše ekipe je bil dne 14.11.2009 ob 20.00 uri. Žreb je določil, da se že v prvi tekmi pomerimo z lanskim zmagovalcem KD Soboto.
Domači gralci so se zbrali ob 19.00 uri pred športno dvorano Sladki Vrh in še malo razglabljali o nogometni tekmi (Rusija:Slovenija), nato so se pridružili še košarkarji iz KD Sobota. Ekipi sta se nato odpravili v garderobe, kjer so še stekle zadnje taktične priprave na tekmo. Nato je sledilo segrevanje, priprava dokumentov, prihod zapisnikarske mize in seveda prihod obeh sodnikov, brez katerih tekma ni mogoča.

1.ČETRTINA: Po sodniškem metu so do prve žoge prišli gostje, ki so že po prvem napadu krstili našo dvorano s prvim košem v PKL. Naša ekipa se je na začetku zelo slabo znašla na igrišču in če je bila to začetna trema bodo pokazale prihajajoče tekme. V napadu niso zadevali, v obrambi pa težko sledili nasprotni ekipi, ki je odprte mete zadevala kot za stavo. In tako je gostujoča ekipa kar hitro povedla s 5:18. Po minuti odmora, na zahtevo domačega trenerja, so se le pobrali, ampak le v napadu, saj obramba še vedno ni naredila svojega dela. Prva četrtina se je tako končala z rezultatom 13:29.

2.ČETRTINA: KD Sobota je še vedno zadevala mete iz razdalje kot za šalo (7 trojk v prvem polčasu)! In tako je razliko povečala na še dodatnih 15 točk. Obramba in napad v domači ekipi sta še vedno \"škripala\". Po nepričakovani zadeti trojki so se domači igralci le pobrali in spet zaživeli-ter zmanjšali razliko. Po prvem polčasu je semafor kazal: 29:51 in 2. četrtina se je končala z rezultatom 16:22.

3.ČETRTINA: KK Paloma je nadaljevanje začela bolj odločno, kar se je videlo v obrambi, ki je igrala agresivno in borbeno, kar smo pogrešali v prvem polčasu. To pa seveda ni pomagalo, saj napad ni stekel. KD Sobota je po minuti odmora spet začela dobro igrati in razliko 22 točk, ki je bila med polčasom, povečala do konca 3. četrtine na že težko dosegljivih 32 točk razlike.

4.ČETRTINA: Domači igralci so se že sprijaznili s porazom, vendar so s kolektivno igro in z veliko menjavami začeli igrati bolje, tako v napadu kakor tudi v obrambi. Tako so zadnjo četrtino dobili s tremi točkami razlike. To je samo ublažilo poraz, ki je na koncu znašal 29 točk razlike v prid gostujoče ekipe iz Murske Sobote.

Čestitke KD Sobota za zmago v Sladkem vrhu, ki ni bila v nobenem trenutku vprašljiva, saj so odigrali kvalitetno tekmo od začetka do konca. Zahvale pa sta deležna tudi sodnika, ki sta korektno opravila svoje delo, saj sta se držala svojega kriterija in od njega nista odstopala, kar je nadvse pohvalno.

Sestavil: Mitja Vernik (KK Paloma Sladki vrh)

KK Lindau Lendava : PŠK Ljutomer 2
69 : 64 (25:8, 7:15, 15:19, 22:22)
Lendava SŠ, nedelja, 15.11., 17.00; Semenič, Juteršnik
KK Lindau Lendava: Horvatič G. 21, Zrna 14, Horvatič S. 12, Hozjan M. 8, Hozjan T. 6, Magdalenič 6, Sijarič 2, Svetko 0, Seršen 0, Gönc 0
PŠK Ljutomer 2: Karba 15, Munda 13, Marko 9, Jurkovič 8, Kolbl 8, Šiškin 6, Preglej 5, Kosi 0, Kočevar 0, Plohl 0, Frangež 0

Začetek nove sezone lige PKL smo dočakali tudi v Lendavi. V prvem kolu smo se pomerili proti Ljutomer dvojki, ki se je kljub začetnim težavam močno borila za zmago, a ta je vendarle ostala doma.
Z odlično razpoloženimi strelci in raznovrstno igro smo domačini v prvi četrtini povsem zavladali na parketu. Po uvodnih +1 za Ljutomer je na semaforu kaj hitro bilo že +10 za Lendavo, po koncu prvih desetih minut pa celo +17.

Pričakovano je naša nezgrešljivost popustila in proti dobri conski obrambi gostov v drugi četrtini nismo znali uspešno realizirati napadov. Zadeli smo eno trojko, ostale točke pa dali iz prostih metov. Kljub temu smo na račun dobre obrambe in nekaj smole gostov ohranili spodobno prednost tudi po polčasu (+9).
V izenačeni tretji tretjini nam je ponovno stekel ''šut''. Uspeli smo držati korak z razigranimi Ljutomerčani in vselej imeli tudi vodstvo v naših rokah, a razlika se je pred zadnjo četrtino zmanjšala le še na 5 točk in vse se je začelo znova.

Gostje so v 4. četrtini znali izkoristiti dolgo klop in kaj nekajkrat na naš zgrešen met odgovorili s hitro kontro, kar jim je prineslo tudi zaostanek le za točko. Sledila sta uspešna meta za 3 in ponovno smo se uspeli odlepiti. Kljub temu Prleška dvojka ni odnehala in 2 minuti pred koncem je bil rezultat ponovno skorajda poravnan. Nervozno končnico tekme je nato odločila nešportna osebna napaka Ljutomerčanov s katero smo si uspeli priigrati 7 točk prednosti.

Kljub manjšim izgredom in nekaj vroče krvi je tekma potekali v fer vzdušju.
Pomembna prva zmaga nove sezone je tako že v žepu. Naslednji vikend potujemo v Beltince, kjer želimo vpisati novi dve točki.

Sestavil: Mitja Hozjan (KK Lindau Lendava)

PŠK 1 - prost


Več v Šport