ŠNK Radgona s samimi zmagami v Pokalu MNZ

Za začetek zmage proti Muri, Ižakovcem in Beltincem

Prlekija-on.net, četrtek, 18. avgust 2016 ob 09:40
Tilen Klobasa je proti vrstnikom iz Beltincev zabil tri zadetke

Tilen Klobasa je proti vrstnikom iz Beltincev zabil tri zadetke

Po lanski sezoni 2015/16, sicer eni najuspešnejših v 70-letni zgodovini ŠNK Radgona, ko so izvrstne bile praktično vse selekcije, se je tudi nova tekmovalna sezona 2016/17, začela s samimi zmagami. Najprej so namreč, teden dni pred pričetkom prvenstvenih bojev, na sporedu bile tekme 1. kroga v Pokalu MNZ Murska Sobota. V članski konkurenci sta nastopili dve ekipi ŠNK Radgona, ki sta enako kot tudi mladinci U-19 dosegli zmagi in se uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Kljub zmagam pa trenerji, zlasti v prvi članski ekipi, niso pretirano zadovoljni z igro in bo potrebno še marsikaj izboljšati.

Kakorkoli že, ekipa Mura veterani, ki je lani igrala v polfinalu pokala, ni bila dorasel nasprotnik varovancem trenerja Nenada Dolgova. Ekipa ŠNK Radgona je namreč v Fazaneriji slavila s prepričljivih 6:0 (3:0). Čeprav je moštvo igralo pod svojimi zmožnostmi, je dosežena visoka zmaga, zadetke pa so dosegli: Kristjan Kolarič in Miha Cvatko po dva, ter Tilen Pintarič in Marko Kocbek. Veliko presenečanje pa je pripravila novoustanovljena ekipa ŠNK Radgona »B«, ki je po streljanju kazenskih strelov 6:5 (2:2, 0:2) izločila favorizirano ekipo Ižakovcev. Kapetan ekipe Niko Srt, ter izkušeni Jože Kaučič in Peter Vreča so borbene mlajše soigralce v drugem polčasu popeljali do presenetljive zmage. V ekipi se je prvič domačim navijačem, z odlično igro, predstavil novinec Srečko Sterniša. Debi v članski selekciji so v drugem polčasu pričakali tudi mladeniči: Žan Klemenčič, Benjamin Vid Krajnc, Tjan Pučko, Jure Šadl ter Uzeir Haljil. Strelci za ŠNK Radgona B, Jože Kaučič in Jure Šadl, ter z enajstih metrov: Niko Srt, Matej Hajdinjak, Jure Šadl in Jože Kaučič.

Kot rečeno so suvereni bili tudi mladinci ŠNK Radgona, kajti prvi krog za pokalnega prvaka U-19 na območju MNZ MS je postregel z derbijem na TŠC Trate. Radgončani so, pod vodstvom trenerja Slobodana Đurića, prepričljivo premagali vrstnike iz ND Lušt Beltinci, s kar 4:0 (2:0). Tilen Klobasa je ob pomoči soigralcev dosegel klasični hat-tryck, četrti zadetek pa je prispeval Uroš Hamler. Prvič sta se domači publiki predstavila nova mlada igralca iz sosednjih klubov NK Cankova in NK Tišina, in sicer vratar Uroš Baranja ter napadalec Jan Šoštarec, ki sta za ekipo dobrodošli okrepitvi.

Mimogrede ne gre prezreti, da je pokalno tekmo odigrala tudi članska ekipa Apač, ki je bila nesrečno poražena v Dokležovju. Po remiju (2:2) so namreč Apačani klonili po streljanju kazenskih strelov, saj je bilo 7:6 za Dokležovje. NK Radenci Slatina bo svojo pokalno tekmo odigral 31. avgusta proti članski ekipi Mure v soboški Fazaneriji. Prav tako bodo svojo pokalno tekmo naknadno (24.8.) odigrali tudi mladinci NK Radenci Slatina, in sicer na Kuzmi pri Tromejniku.


Več v Šport