Ne, facebook vam ne bo pokazal, kdo si ogleduje vaš profil

Pri tem gre za prevaro, saj s klikom na povezavo, ki je v sporočilu, namestite zmenkarsko aplikacijo

Prlekija-on.net, torek, 30. avgust 2016 ob 17:11
.

.

Na facebooku se je pojavila nova prevara, ki naj bi uporabnikom prikazala, kolikokrat je določen uporabnik obiskal njihov profil. A pri tem gre za prevaro, saj s klikom na povezavo, ki je v sporočilu, namestite zmenkarsko aplikacijo.

Sporočila kot so "Facebook je dodal novo funkcijo, ki te obvesti, ko si nekdo ogleda tvoj profil Kliknite, da preverite Tu -> [POVEZAVA]" ali "Facebook je dodal novo funkcijo, ki ti bo povedala, kolikokrat si je določen uporabnik ogledal tvoj profil Kliknite, da preverite Tu -> [POVEZAVA]" ignorirajte in ne klikajte na povezavo, saj vam bo v tem primeru naložilo aplikacijo, besedilo pa se bo pričelo pojavljati tudi na vašem profilu.

Če ste vseeno kliknili na povezavo, izbrišite "mahov" aplikacijo. To naredite v nastavitvah facebooka, kjer poiščete to aplikacijo in jo odstranite.

Facebook pa je tudi že večkrat v preteklosti zapisal, da funkcije, ki bi omogočala vpoglede, kdo si ogleduje vaš profil, ni in je ne bo. A radovednost vseeno vedno premami precejšnje število uporabnikov.