Poimenovanje šole po Kajetanu Koviču

Vrtec »Na hribčku« na Janževem vrhu še eno šolsko leto

Filip Matko Ficko, sreda, 31. avgust 2016 ob 11:00
Osnovna šola Kajetana Koviča Radenci

Osnovna šola Kajetana Koviča Radenci

Svetnice in svetniki Občine Radenci so na svoji 12. redni seji,  30. avgusta popoldne v prostorih sejne sobe Vrelec hotela Izvir v Radencih, po skrajšanem postopku sprejeli spremembe in dopolnitve Odloka o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Osnovna šola Radenci, ki se od 1. septembra 2016 dalje imenuje Osnovna šola Kajetana Koviča Radenci. Gre za poimenovanje po pesniku in pisatelju Kajetanu Koviču, častnemu občanu radenske občine, ki je svojo mladost v času druge svetovne vojne preživel s starši pri stricu v Hrastju Moti.

S področja vzgoje in izobraževanja je bila pomembna tudi točka glede določitve nove ekonomske cene programov Vrtca Radenski mehurčki Radenci, ki pa se po sklepu občinskih svetnic in svetnikov v tem šolskem letu ne spremeni, a se ravnateljici naroča, da do 30. oktobra pripravi predlog nove sistematizacije delovnih mest, kajti vpisanih je v vrtec le 172 otrok, v enoti »Na hribčku« na Janževem vrhu le devet, ki bi se jo lahko ukinilo. A po sklepu občinskega sveta ta enota ostane še do 30. junija 2017, ko se jo res ukine zaradi premajhnega vpisa otrok, velikih stroškov ter stavbe, ki ni v lasti občine.

Glede oskrbe s pitno vodo v Občini Radenci sta bile pomembni dve točki dnevnega reda 12. seje. Pri sedmi točki je bil sprejet odlok o oskrbi s pitno vodo v Občini Radenci v prvem branju, dokončno bodo o njem odločali 19. oktobra na skupni seji osmih občin desnega brega reke Mure. Prav tako bodo svetnice in svetniki osmih občin na skupni seji 19. oktobra sprejemali Odlok o ustanovitvi Javnega podjetja Prlekija d.o.o. s sedežem v Ljutomeru, o čemer so v prvem branju tokrat odločali na seji v Radencih.

Seznanili so se še s polletnim poročilom o delu Občine Radenci v letošnjem letu ter sprejeli sklep o pričetku zbiranja pobud za spremembe in dopolnitve Občinskega prostorskega načrta, nadalje sklep o potrditvi statusa grajenega javnega dobra, sklep o spremembah in dopolnitvah Sklepa o letnem načrtu pridobivanja nepremičnega premoženja Občine Radenci za leto 2016 ter sklep o spremembah in dopolnitvah Sklepa o letnem načrtu razpolaganja z nepremičnim premoženjem Občine Radenci za leto 2016.


Več v Politika