Slovenija gre naprej!

Slovenskim nogometašem se je uspelo uvrstiti na svetovno prvenstvo 2010

Dejan Razlag, sreda, 18. november 2009 ob 22:413
Slovenija gre naprej!

Slovenija gre naprej!

Slovenskim nogometašem se je uspelo uvrstiti na svetovno prvenstvo v nogometu, ki bo naslednje leto v Južnoafriški republiki. Slovenija je v Mariboru na povratni tekmi zmagala 1:0, kar je bilo dodvolj, saj so minulo soboto v Rusiji na stadionu Lužniki izgubili z rezultatom 1:2, tako da je za napredovanje zadostoval prav ta rezultat.

V nabito polnem Ljudskem vrtu v Mariboru so gledalci videli prvi in edini zadetek v 44. minuti, ko je po podaji Valterja Birse zadel Zlatko Dedič. Naši nogometaši so sicer v prvem polčasu imeli kar nekaj lepih priložnosti, med drugim so zadeli tudi vratnico ter imeli izrazito premoč na igrišču, posest žoge - 58:42, streli v okvir vrat - 4:0. Prvi polčas se je tako končal z vodstvom Slovenije z 1:0.
V drugem polčasu so naši nogometaši popolnoma zasenčili veliko Rusijo v vseh elementih igre ter od 67. minute igrali tudi z igralcem več, saj je Keržakov po prekršku nad vratarjem Samirjem Handanovičem dobil rdeč karton. Proti koncu tekme je pordečel še Rus Žirkov, slavje pa se je lahko začelo!

Sloveniji se je tako uspelo uvrstiti na drugo svetovno prvenstvo v zgodovini. Prvič se je Slovenija na SP uvrstila leta 2002.


V napredovanje naših nogometašev ste bili prepričani tudi obiskovalci portala:


suzana33 petek, 20. november 2009 ob 08:26

Ploskač
Z Zlatkom sva se pogovarjala pred tekmo,ker je moj prijatelj in,dala sem mu samo te besede:
ZAUPAJ VASE IN USPELO TI BO!
VERJAMEM VATE!
Ploskač

Dejan petek, 20. november 2009 ob 11:06

Te pa je venda zaradi tega da gol Nasmeh

Legionar petek, 20. november 2009 ob 20:41

Neje samo Zlatko, cela ekipa je zaslüžna!!! To ja Jaaa

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Slovenija

Včasih pozabimo na piko na i, ki bo čisto vajina

Parfum za poroko

četrtek, 22. avgust 2019 ob 07:56