Po porazu v Bakovcih, suvereno proti Dokležovju

Radgončani spet pri samem vrhu

Prlekija-on.net, petek, 23. september 2016 ob 11:41
ŠNK Radgona - Dokležovje

ŠNK Radgona - Dokležovje

Odigranih je bilo že pet krogov novega prvenstva v I. MNL Murska Sobota, in prva ekipa ŠNK Radgona, je kljub remiju proti Goričanki in porazu v Bakovcih, skupaj z ekipo Ižakovcev in Slatine Radenci, na samem vrhu lestvice. Temu je najbolj prispevala suverena zmaga proti Dokležovju 5:1 (3:1), ko so po en zadetek dosegli: Jernej Karba, Mitja Adam, Borut Bračič, Tilen Pintarič in Denis Senekovič.

Radgonski nogometaši, ki so hitro preboleli visok poraz v Bakovcih, so proti Dokležovju začeli odlično in že po dobrih petih minutah prišli do zadetka. Po levi strani igrišča se je v napad spustil Borut Uhan ter podal v kazenski prostor Jerneju Karbi, ki je preigral branilca ter premagal vratarja. Le par minut kasneje je bil blizu sredine igrišča prekršek katerega je izvajal Marko Horvat in podal dolgo žogo v napad, kjer je po napaki gostov do žoge prišel Mitja Adam ter rutinirano zadel za 2:0. Pritisk Radgone se ni končal in po napadu z desne strani se je Jernej Karba znova znašel z žogo v kazenskem prostoru in podal Borutu Bračiču, ki je z notranjim delom žogo poslal v mrežo. Po 12 minutah je bil  tako rezultat 3:0. Dobrih 10 minut kasneje so do priložnosti prišli gostje in takoj znižali vodstvo potem ko je gostujoči nogometaš dobil skok in zabil z glavo.

Tudi 2. polčas so domači začeli enako kot prvega in že po nekaj minutah povišali vodstvo po akciji kjer je Daniel Sovec podal žogo v napad Tilnu Pintariču, ki se je sam znašel pred nasprotnim vratarjem in ga ukanil za 4:1. Proti koncu tekme je do svoje priložnosti prišel tudi Denis Senekovič, ki je dobil podajo z leve strani na rob kazenskega prostora, se obrnil in z desno pospravil žogo v mrežo za končnih 5:1.

V tem krogu je prvo točko osvojila tudi članska B ekipa ŠNK Radgona, ki je na Tratah remizirala proti NK Pušča. Po vodstvu v prvem polčasu 3:1, so v drugem polčasu Radgončani popustili in tako zamudili priložnost za popoln izkupiček. Končalo se je z izidom 3:3, za domače je dva gola dosegel Uroš Hamler, tretji pa je bil avtogol. Kljub prvi točki, po treh uvodnih porazih, so nogomeši ŠNK Radgona B še vedno na začelju razpredelnice. Kadetska ekipa ŠNK Radgona je v težki tekmi premagala NK Veržej z rezultatom 1:0, in je po dveh krogih v vodstvu na lestvici. Nekoliko slabše kaže mladinski ekipi, ki je tokrat doma remizirala z NK Grad 1:1, za domače je zadel Žan Trost. Mladinci so po petih krogih s sedmimi točkami na 9. mestu.

Tudi NK Radenci Slatina je slavila v 5. krogu I. MNL Murska Sobota, in sicer (1:0) v Serdici, ter je kot rečeno skupaj z Radgončani na samem vrhu lestvice. V II. MNL Murska Sobota pa je ekipa Apač, z eno zmago in dvema porazoma, v spodnjem delu lestvice.

Radgonski članski ekipi sta s polovičnim uspehom nastopili v pokalnem tekmovanju, in sicer je ŠNK Radgona A, prepričljivo 6:1, slavila v Šalovcih, s čem se je uvrstila med osem najboljših ekip v tem tekmovanju. ŠNK Radgona B pa je po pričakovanju, visoko (0:9) na Tratah klonila proti tretjeligašu NK Avto Rajh Ljutomer. Morebiti bo v četrtfinalu na Tratah gostovala prva ekipa Mure, ki je mimogrede visoko 3:0 izločila drugiligaša iz Veržeja.


Več v Šport