Podarjamo dve vstopnici za najbolj obiskano predstavo v Sloveniji, ki novembra prihaja v Ljutomer

Predstava Mamma Mia!, bo v Ljutomeru, v petek, 4.11.2016, ob 19:00 v športni dvorani ŠIC

Prlekija-on.net, nedelja, 2. oktober 2016 ob 09:29
Predstava Mamma Mia! prihaja v Ljutomer

Predstava Mamma Mia! prihaja v Ljutomer

Najuspešnejši muzikal vseh časov, predstava Mamma Mia!, prvič prihaja v Ljutomer. Odvijala se bo v petek, 4. novembra, ob 19:00 v športni dvorani ŠIC, mi pa vam podarjamo dve vstopnici.

Grški otok, sonce in morje. Še nekaj manjka – romanca, seveda
Muzikal Mamma Mia! nas popelje v poletno doživetje z družinskimi in ljubezenskimi dogodivščinami, ki jih spremljajo največji hiti priljubljene švedske skupine Abba. Projekt si je zamislila britanska producentka Judy Craymer in ga v tesnem sodelovanju z avtorjema skladb Bennyjem Anderssonom in Björnom Ulvaeusom prvič izvedla leta 1999 na londonskem West Endu.

Predstava je uživala velik uspeh in se širila po vseh celinah, dosegla več kot 40 držav in 170 mest ter se preobrazila v več kot 15 jezikov. Za to, da je Mamma Mia! doživela tudi slovensko inačico, je zaslužen predvsem naš bivši smučarski as Jure Franko, ki se je kar šest let trudil pridobiti vsa potrebna dovoljenja za izvedbo muzikala v državah nekdanje Jugoslavije. Želja se mu je uresničila in že od marca 2015 z muzikalom žanje uspehe v Srbiji, Sloveniji in na Hrvaškem. Del srbske ustvarjalne ekipe sodeluje tudi v slovenski produkciji. S seboj je pripeljal režiserja (Jug Radivojević), koreografinjo (Mojca Horvat), scenografa (Aleksandar Denić) in kostumografinjo (Bojana Nikitović). Za prevod 23 skladb iz angleškega jezika v slovenskega je poskrbel Tomaž Domicelj, za prevod dialogov Živa Čebulj, zbor vodi Tomaž Pirnat, glasbeno vodenje pa je prevzel Patrik Greblo. Pod naslovnimi vlogami nastopajo Simona Vodopivec Franko (Donna), Alenka Godec (Rosie) in Damjana Golavšek (Tanya), ženska prijateljska naveza, triperesna deteljica, ali kot se v muzikalu imenujejo, Dinamitke. Moški protipol zasedajo Uroš Smolej (Sam), Gojmir Lešnjak - Gojc (Bill) in Marjan Bunič (Harry), mladi zaljubljeni par pa upodabljata Lea Bartha Pesek (Sophie) in Matjaž Kumelj (Sky). Ob tako ambiciozno zastavljeni izvajalski in kreativni ekipi nihče ne ostane ravnodušen.

Mamma Mia! je romantična komedija o nasprotujočih si prizadevanjih in sanjah enega dekleta iz 70. in drugega iz 90. let. Skozi čarobno pripovedovalno moč glasbe in pesmi skupine ABBA spoznamo Donno, neodvisno mater samohranilko, ki za izpolnjeno življenje ne potrebuje moškega, in njeno dvajsetletno hčer Sophie, ki si želi romanco, otroke in veliko pravljično poroko.

Ko bi jo lahko vsaj oče pospremil do oltarja …
Ko bi ji lahko vsaj mama povedala, kdo je njen oče …
Sonce, morje, ljubezen in zvijače so ozadje pripovedi o ženskah, ki so želele imeti vse, in dekletih, ki hočejo srečo do konca svojih dni.
Pa je kdo vprašal moške, česa si oni želijo?

Vstopnice lahko kupite na www.eventim.si, v poslovalnicah Pošte, na Petrolu, v Big Bangu in v ŠIC Bar Caffe v Ljutomeru. Lahko pa vstopnico z malo sreče osvojite tudi brezplačno. Sodelujte v naši nagradni igri, odgovorite na spodnje vprašanje in morda bo vstopnica vaša, saj bomo podelili dve vstopnici. V pomoč pri odgovoru vam je lahko ta članek o dejstvih predstave Mamma Mia!. Nagradna igra traja do vključno 9. oktobra. Izžrebali bomo enega nagrajenca, ki prejme dve vstopnici, ki sta že rezervirani skupaj v sedežnem redu.

Pravilen odgovor se je glasil: v 18. mestih, izžrebana pa je bila Barbara Žabota.

Pogoji za sodelovanje v nagradni igri:
  • v nagradni igri lahko sodelujejo samo registrirani uporabniki portala in uporabniki, ki uporabljajo Facebook Connect,
  • vsak uporabnik lahko sodeluje samo enkrat (1 uporabniško ime, 1 IP naslov),
  • upoštevani bodo samo odgovori, ki bodo poslani preko spodnjega obrazca.
Postopek za sodelovanje v nagradni igri:
  • če še nimate svojega računa, se registrirajte ali se prijavite s pomočjo storitve Facebook Connect,
  • zgoraj desno pod Prijava se prijavite v sistem,
  • v tem članku odgovorite na vprašanje tako, da v okence vpišete odgovor in kliknete Pošlji.
Pred sodelovanjem v nagradni igri si preberite tudi Pravila uporabe. Za dodatna vprašanja nas lahko kontaktirate.


Več v Kultura in izobraževanje