Akcija »Drobtinica« poteka do konca oktobra

Doslej pri OZ RKS Gornja Radgona zbranih 2.010,66 evrov

Filip Matko Ficko, torek, 18. oktober 2016 ob 08:26
Prostovoljke RKS pred TUŠ-em v Gornji Radgoni, foto: Katja Makovec

Prostovoljke RKS pred TUŠ-em v Gornji Radgoni, foto: Katja Makovec

V čast Svetovnega dneva hrane, 16. oktobra, so pri Območnem združenju Rdečega križa Slovenije v Gornji Radgoni pričeli aktivnosti v zvezi z mednarodno kampanjo »Drobtinica« že 8. septembra letos, ko so priložnostno stojnico za zbiranje prostovoljnih prispevkov, ki bodo namenjeni izključno plačilu toplih obrokov za socialno ogrožene šoloobvezne otroke v okoljih, kjer kampanja poteka, postavili v Negovi. Tam so zbrali 143,30 evrov.

Akcija »Drobtinica« je namenjena tudi ozaveščanju širše javnosti glede vse bolj pereče problematike nezadostne in/ali nepravilne prehrane naših najmlajših – osnovnošolcev, ter spodbuja čut za solidarnost s tistimi, ki so se znašli v stiski.

In v dopoldanskem času, med 7.30 in 12. uro, so bile 13.oktobra posebne stojnice akcije »Drobtinica« pred Marketom »Mura« v Apačah (zbranih 268,74 evrov), pred Marketom »Izvir« v Svetem Juriju ob Ščavnici (zbranih 317,00 evrov) ter pred Mercatorjem na Radgonski cesti 9/f v Radencih (zbranih 401,38 evro). V Gornji Radgoni so postavili kar dve stojnici akcije »Drobtinica« (pred Marketom na Trgu svobode ter pred Tuš-evim Supermarketom ob Ljutomerski cesti 10) in zbrali 880,24 evrov. Skupno torej 2.010,66 evrov. Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena za zdravo in redno prehrano šoloobveznih otrok.

Kruh in mesne izdelke, ki so jih prostovoljci Rdečega križa ob stojnicah delili darovalcem prostovoljnih prispevkov, pa so donirali: Mercator, Pekarna Stanislav Kaučič s.p., Mlinopek d.d. - Pekarna Gornja Radgona, Pekarna RŽ Mirjana Fekonja s.p., Štručka Rogašovci in Panvita MIR d.d. Gornja Radgona.

Akcija zbiranja prostovoljnih prispevkov v okviru mednarodne kampanje »Drobtinica« poteka še vse do konca tega meseca.


Več v Kultura in izobraževanje