Z donacijo hrane osrečili štirinožne varovance treh društev za zaščito živali

SPAR Slovenija je že četrto leto zapored ob svetovnem dnevu živali organiziral spletno dobrodelno akcijo »Scotty & Molly se zabavata«, kjer so donirali več kot tono hrane in 1662 različnih priboljškov

Prlekija-on.net, petek, 21. oktober 2016 ob 11:26
Donacija za DZŽ Pomurja

Donacija za DZŽ Pomurja

V želji po pomoči živalim v stiski je SPAR Slovenija že četrto leto zapored ob svetovnem dnevu živali organiziral spletno dobrodelno akcijo »Scotty & Molly se zabavata«. Sodelujoči v akciji so na spletni strani www.scotty-molly.si od 28. septembra do 19. oktobra objavljali različne fotografije svojih ljubljencev, SPAR Slovenija pa je ob tem doniral društvom, ki nudijo pomoč živalim v stiski na različnih koncih Slovenije, skupaj več kot tono hrane in 1662 različnih priboljškov. Hrane so se tokrat razveselili varovanci društva Animal Angels Slovenija iz Trebnjega, Glas živali – Katja Novak iz Žalca in Društva za zaščito živali Pomurja iz Murske Sobote.

Društvo za zaščito živali Pomurja deluje na kar štirih območjih - Lendava, Murska Sobota, Ljutomer in Gornja Radgona, kjer so se združili zaradi vse večjega števila primerov zanemarjenih in zapuščenih živali. Že vrsto let živalim v stiski nudijo zdravstveno oskrbo in hrano, širšo javnost seznanjajo o zaščiti živali in učijo o pravilnem odnosu, raziskujejo primere nezadostne oskrbe in še mnogo več. Predstavniki društva in njihovi pasji varovanci so donacijo sprejeli pred Intersparom Murska Sobota, kjer je vse zbrane prevzelo iskreno navdušenje, med kosmatinci pa se je razširil zadovoljen lajež. Z ogledom naslednjih fotografij lahko tudi vi občutite val veselja ob prejemu darovanih obrokov.

Niti kaplje dežja niso zmotile predstavnikov društva in njihove pasje varovance; slednji so ob prejemu donacije veselo mahali s svojimi repki.


Več v Kultura in izobraževanje