Mladi Pomurci absolutni zmagovalci 29. festivala narodno zabavne glasbe v Cerkvenjaku

Na 29. festivalu narodno zabavne glasbe v Cerkvenjaku se je predstavilo 9 ansamblov iz vse Slovenije

Prlekija-on.net, sobota, 22. oktober 2016 ob 18:30
Mladi Pomurci, foto: FB Mladi Pomurci

Mladi Pomurci, foto: FB Mladi Pomurci

V petek, 21. oktobra, se je na odru že 29. festivala narodno zabavne glasbe v Cerkvenjaku predstavilo 9 ansamblov iz vse Slovenije.

Organizatorji so na festival uvrstili: Ansambel Hopla, Ansambel Stanka Fajsa, Ansambel Tomaža Rota, Ansambel Mladi Pomurci, Ansambel Srčni Muzikantje, Ansambel Vražji Muzikantje, Ansambel Pvaninski Abuhi, Ansambel Navihani Muzikantje in Ansambel Udar.

Nastopajoči ansambli so se potegovali za nagrade strokovne komisije ter občinstva, nagrajeno je bilo tudi najboljše besedilo. Posebnost cerkvenjaškega festivala pa ostaja nagrada za najboljšo priredbo in izvedbo ljudske pesmi. Ansambli se na festivalu predstavijo z novejšo lastno skladbo ter priredbo ljudske pesmi. Na tak način festival v Cerkvenjaku prispeva k ohranjanju naše skupne dediščine na področju ljudskih pesmi.

Fantje in dekle iz ansambla Mladi Pomurci, so na festivalu osvojili kar 4 nagrade in s tem postali absolutni zmagovalci festivala. Dobili so 1. nagrado strokovne komisije, 1. nagrado občinstva in nagrado za najboljšo ljudsko priredbo. Njihova skladbica Ti me izpolnjuješ, ki ji lahko prisluhnete spodaj pa je dobila še nagrado za najboljše besedilo, katere avtor je Igor Pirkovič.

Ansambel Mladi Pomurci sestavljajo David Duh - vokal, kitara, bobni; Iztok Dolamič - vokal, harmonika, klaviature; Tamara Duh - vokal, bas kitara in Mitja Kolarič - vokal, električna kitara.

V revialnem delu je nastopil Ansambel Upanje, dobitnik Zlatega klopotca 2015. Festival je posnela tudi ekipa Televizije Veseljak.


Več v Kultura in izobraževanje