Slovenijo je na svetovnem prvenstvu v Disco dancu predstavljalo 6 plesalk iz Plesnega kluba Zeko

Za Plesnim klubom Zeko je uspešna sezona saj je bila rekordna po številu osvojenih medalj

Prlekija-on.net, petek, 4. november 2016 ob 21:06
Svetovno prvenstvo v Disco dancu

Svetovno prvenstvo v Disco dancu

Od 2. do 5. novembra je v Švedskem Örebru potekalo svetovno prvenstvo v Disco dancu. Nastopilo je 1400 plesalcev iz 18 držav. Slovenijo je predstavljalo 6 plesalk iz Plesnega kluba Zeko. Nastopile so v kategoriji posameznic in parov.

Pri članicah se je najbolje uvrstila Tjaša Gazdag na 26. mesto, Janja Gomboc je bila 48., Meta Štuhec in Sara Nasevski pa sta osvojili 59. mesto. Pri mladinkah je Živa Horvat osvojila 30. mesto, Nives Miško pa 57. mesto. Mladinski par Živa in Nives sta osvojile 41. mesto-

"Za nami je še zadnja velika tekma v tej sezoni, ni nam šlo vse po načrtih ampak vseeno je bilo nekaj solidnih rezultatov. Sicer sem zelo zadovoljen s sezono saj je bila rekordna po številu osvojenih medalj. Čestital bi rad vsem plesalcem in koreografom za odlično opravljeno delo saj smo osvojili kar 12 naslovov državnih prvakov, 2 naslova evropskega prvaka, 3 naslove evropskih podprvakov, 1 naslov svetovnih prvakov, 1 naslov svetovnega podprvaka in še dva finala na evropskih prvenstvih. Že naslednji vikend nas čaka prvi pokalni turnir za novo sezono zato počitka ni. Upam, da bomo še naprej navduševali in se veselili ob dobrih nastopih naših plesalcev," je ob tem povedal Dejan Zečević.


Več v Šport