Bar in fitnes že obratujeta

V Športno-izobraževalnem centru Ljutomer je že pričel delovati fitnes, za katerega opremo so odšteli več kot 100 tisoč evrov

Prlekija-on.net, sreda, 9. december 2009 ob 07:348
Fitnes v Ljutomeru

Fitnes v Ljutomeru

Gradnja sodobnega Športno-izobraževalnega centra (ŠIC) Ljutomer je dokončana, v teh dneh pa je občina Ljutomer za objekt velikosti okoli 4000 kvadratnih metrov že tudi pridobila uporabno dovoljenje. Projekt gradnje športne dvorane, ki je eden največjih pokritih športnih objektov v tem delu države, temelji na sodelovanju z zasebnim partnerjem, ki je bil izbran na osnovi javnega zbiranja ponudb. Izbrani partner, Gradis GP gradnje Ptuj, bo naslednjih 15 let na podlagi javno-zasebnega partnerstva prejemal mesečno najemnino v višini dobrih 37 tisoč evrov, plačnika pa bosta občina Ljutomer in šolsko ministrstvo.

Gradnja je Ptujčane stala 3,6 milijona evrov, občina Ljutomer pa si je na raznih razpisih za opremo in zunanja igrišča pridobila 1,5 milijona evrov. Uradna otvoritev bo 15. januarja prihodnje leto, kljub temu so se dejavnosti v centru že pričele.

V začetku tega tedna je poleg dnevnega bara pričel delovati tudi fitnes, ki ga ima za obdobje petih let v najemu Matej Vrbančič iz podjetja TP Vaščanka. "V fitnesu je nameščenih več kot 30 sodobnih naprav, ki uporabnikom omogočajo učinkovito vadbo. Skupno je bilo za opremo porabljenih več kot 100 tisoč evrov, obiskovalcem fitnesa pa so na razpolago tudi prostorne garderobe in prhe. V decembru bo fitnes obratoval med 15. in 22. uro, pozneje pa se bomo glede na potrebe prilagajali strankam," je ob otvoritvi povedal Vrbančič. Vrbančič bo v Ljutomeru gostil tudi trenerja fitnesa, štirikratnega svetovnega prvaka Zmaga Karnerja, ki bo predvsem začetnikom pomagal z nasveti in jih seznanil s pravilno uporabo naprav.

Vadba v veliki in manjših dvoranah za namizni tenis, ples in borilne veščine se bo pričela januarja, ko bo upravljanje ŠIC Ljutomer prevzel Javni zavod za šport, izobraževanje odraslih in mladino Ljutomer, zaradi česar bodo potrebne tudi nove zaposlitve. Pri sistemizaciji delovnih mest bo oblikovanih več kombiniranih delovnih mest, kar bo posledično pomenilo zmanjšanje stroškov dela za okoli 30 odstotkov. Občina Ljutomer je že tudi naredila oceno stroškov obratovanja centra. Ministrstvo za šolstvo in šport naj bi za izvajanje rednega vzgojno-izobraževalnega procesa za potrebe Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer letno namenilo 93 tisoč evrov, najemnik gostinskega lokala in fitnesa bo plačal 19.200 evrov, izvajalci športnih programov 10 tisoč evrov, 13 tisoč evrov pa predvidevajo pridobiti s komercialnimi prireditvami.

Veliko dvorano ŠIC Ljutomer bodo premierno preizkusili rokometaši ormoškega Jeruzalema in Celja Pivovarne Laško, ki bodo to soboto, 12. decembra, ob 17. uri začeli prvenstveni obračun prve slovenske lige.


Več v Gospodarstvo