Svečana akademija ob 10. obletnici ustanovitve soboške škofije

Akademija je potekala pod naslovom »Stopinje do nas«

Jože Žerdin, sreda, 23. november 2016 ob 14:37
Akademija ob 10. obletnici ustanovitve soboške škofije

Akademija ob 10. obletnici ustanovitve soboške škofije

Letos mineva 10 let od kar je bila ustanovljena škofija Murska Sobota, ki povezuje 36 župnij iz levega in desnega brega reke Mure. V škofiji živijo verniki slovenske, madžarske, romske in druge narodnosti.

Osrednja svečana akademija ob 10. obletnici ustanovitve škofije je bila v nedeljo, 20. novembra v dvorani Gledališča Park v Murski Soboti. Polna dvorana je dokaz kako imajo verniki radi svojo škofijo in z njo tudi živijo. O pomenu delovanja škofije je zbranim spregovoril murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf. Ob tej priložnosti je župan mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek škofiji čestital za prehojeno desetletno pot in ji izročil občinsko priznanje.

Glasbeni del akademije so popestrili pevci župnijskih pevskih zborov Črenšovci, Ljutomer in Turnišče ter Glasbene šole Beltinci pod vodstvom ravnatelja Mateja Zavca, ki je poskrbel za glasbeni del akademije. Akademijo je povezoval Branko Hrga.

Ob koncu so se vsi skupaj zbrali v preddverju na druženju in pogostitvi za kar je poskrbel Zavod sv. Cirila in Metoda župnije Beltinci.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje